Frequently Asked Questions

Hoeveel schoolvoorstellingen en auteurslezingen mogen we per schooljaar per klas kiezen?

Voor elk leerjaar worden er twee schoolvoorstellingen en één auteurslezing gepland. Je mag je klas voor al deze activiteiten inschrijven, maar dat is niet verplicht. De activiteiten worden gespreid doorheen het schooljaar om gemakkelijk in jullie lesplannen in te roosteren.

Wat met de Coronamaatregelen tijdens ons bezoek aan het BICC?

Tijdens het laatste Overlegcomité werd beslist dat schoolvoorstellingen vanaf 1 oktober met een maximum van 500 leerlingen mogen doorgaan zonder social distancing of het gebruik van mondmaskers. Indien mogelijk, proberen we schoolbubbels nog steeds gescheiden te houden in de zaal door stoelen of rijen open te laten.

Wat moeten we doen als de bus niet op tijd is om naar het BICC te komen?

Zorg dat je zelf op tijd klaar staat voor de bus. Is hij 5 minuten na de afgesproken tijd nog steeds niet aanwezig, contacteer ons dan zo snel mogelijk zodat wij de busmaatschappij kunnen bellen. Je kan ons daarvoor bellen op 011 61 07 20.

Wat als we te laat zijn en de schoolvoorstelling al bezig is als we aankomen?

Weet je dat je te laat zal zijn (bijvoorbeeld door een probleem met de bus), laat het ons dan zeker weten. Als de voorstelling nog niet gestart is, proberen we te wachten tot jullie aankomen. Komen jullie zonder waarschuwing te laat en is de voorstelling al begonnen, kunnen we jullie helaas niet meer binnen laten en zal de voorstelling toch aangerekend worden. Communiceer daarom zeker op tijd met ons als je het idee hebt te laat te zullen aankomen.

Hoe kan ik als leerkracht op voorhand boeken reserveren voor mijn klas?

Op de website van het BICC vind je onder het kopje ‘Scholen’ de pagina ‘Scholenwerking Bib’. Kies daar voor de subtitel ‘Collectie’ voor alle informatie over de bibliotheekcollectie.
Boeken reserveren kan via volgende online formulier Schoolcollectie bib - Stad Peer.

Hoe verloopt een schoolvoorstelling in het BICC precies?

Via de directie krijg je op voorhand wat info en de lesmap (indien beschikbaar) over de voorstelling. Je vindt deze informatie ook op Schoolvoorstellingen - Stad Peer.
Als je school busvervoer heeft gevraagd, komt de bus je op het afgesproken uur oppikken aan de school. Zorg dat je zeker op tijd klaar staat. Eenmaal aangekomen aan het Poorthuis, ga je op een rustige manier met je klas naar binnen. Een verantwoordelijke wacht je daar op om de aantallen op te nemen, dit is belangrijk voor het maken van de rekening. De leerlingen mogen hun jas ophangen in de vestiaire. Afhankelijk van de voorstelling kan het zijn dat je nog even moet wachten voor je de zaal binnen mag. Er is dan nog tijd om naar het toilet te gaan, deze vind je rechts van de Grote Zaal. Zodra de deuren open gaan, ga je rustig met je volledige klas naar binnen. Medewerkers van het BICC wijzen je waar je mag zitten, leerkrachten verspreiden zich onder hun leerlingen en gaan niet apart zitten. Tijdens de voorstelling houdt de leerkracht zijn leerlingen een beetje in de gaten. Lachen, emotie uiten of klappen tijdens de voorstelling mag zeker, onze artiesten zien graag de reactie van het publiek. Maar als er gebabbeld wordt, vragen we je in te grijpen. Na afloop verlaat je rustig de zaal met je klas en halen de leerlingen hun jassen terug uit de vestiaire. Wacht even als het te druk zou zijn aan de vestiaire. De bus wacht buiten aan het Poorthuis om je terug naar school te brengen. Na de voorstelling wordt een bevraging bezorgd aan de leerkrachten om een impressie te krijgen van wat jullie en de leerlingen ervan vonden. Zo kunnen we ons nieuw aanbod nog beter afstemmen op de doelgroep.

Wanneer krijgen we de factuur van de schoolvoorstellingen en auteurslezingen?

Er worden twee keer per schooljaar facturen opgesteld; één keer voor het najaar en één keer voor het voorjaar. Deze facturen worden via mail bezorgd aan de schooldirectie. Mogelijks wijken de genoteerde aantallen af van de ingeschreven aantallen, door ziekte of afwezigheden.

Hoe vaak mag elke klas naar de bibliotheek komen per schooljaar?

Op dit moment kan elke klas 4 keer per schooljaar naar de bibliotheek komen. De planning hiervan ontving de directie begin september. Klassen die te voet of met de fiets naar het BICC komen, bieden we de mogelijkheid een 5de keer naar de bibliotheek te komen. Om dit in te plannen neem je contact op met Tine Peeters via bicc@peer.be.

Hoeveel kost een schoolvoorstelling in het BICC?

Kleuter en lager onderwijs: 3,5 euro per kind

Secundair onderwijs: 5,5 euro per kind

Begeleidende leerkrachten: gratis

Vervoer voorzien door BICC Peer: 0,5 euro per kind