Gezocht: burenbemiddelaars

Gepubliceerd op: dinsdag 8 augustus 2023
Stad Peer zoekt extra burenbemiddelaars. Lijkt dit iets voor jou? Stel je dan zeker kandidaat. Donderdag 28 september start de opleiding voor nieuwe burenbemiddelaars.

Sinds 2016 werkt de Stad Peer met een 'burenbemiddelaar'. Hij of zij probeert de communicatie tussen buren te herstellen en het probleem bespreekbaar te maken. De bemiddelaar helpt gratis om samen te zoeken naar een oplossing die voor beide buren aanvaardbaar is. In 2022 konden we zo samen met onze burenbemiddelaar, Lore Geraerts, 10 'burenproblemen' oplossen.

Lore (33, Peer, oprichtster Ildsjel.be): "De beste manier om een conflict op te lossen, is natuurlijk om zelf naar je buur te stappen en je ergernissen te bespreken. Maar soms is een 'onafhankelijke' tussenpersoon nodig. Dat is waar ik als burenbemiddelaar in actie kom. Ik luister naar beide kanten, laat mensen hun verhaal doen en probeer dan samen met hen een oplossing te zoeken voor de toekomst. Het kost me maar een paar uurtjes per maand en geeft me echt voldoening om een positieve impact te hebben op het (samen)leven van Perenaren."

Extra bemiddelaars gezocht

Lijkt dit iets voor jou? Kan je goed luisteren en kan je je discreet en onafhankelijk opstellen? Stel je dan zeker kandidaat via info@peer.be. De gratis opleiding gaat door op 28 en 29 september en 5 en 6 oktober