Gezocht: tuinrangers (m/v)

Gepubliceerd op: maandag 12 april 2021
Ken je dat gevoel van klein geluk als de pimpelmeesjes de weg naar je nestkast gevonden hebben? Word jij ook gewoon blij van het drukke gezoem van de bijen en de hommels? En extra gelukkig met een mooie vlinder in je tuin? Dan ben jij misschien wel de tuinranger die wij zoeken!

Binnenkort start Stad Peer een gloednieuw vrijwilligersproject samen met Inverde, de opleidingstak van Natuur en Bos. Een team speciaal opgeleide tuinrangers neemt onze inwoners mee op safari in hun eigen tuin. Jong en oud gaan samen op zoek naar de meest fascinerende ‘wildlife’ die ze misschien nog nooit eerder hadden opgemerkt! Tegelijk geeft de ranger advies op maat voor een meer natuurvriendelijke tuin die bruist van het leven en beter bestand is tegen droogte en een veranderend klimaat. Zo maken we van Peer één groot natuurgebied.

Wie zoeken we?

Een tuinsafari met advies duurt al gauw twee uur, dus om te beginnen is het belangrijk dat je tijd kan vrijmaken voor vrijwilligerswerk. Verder is het natuurlijk erg mooi meegenomen als je al een aantal planten- en diersoorten kan herkennen. Maar veel belangrijker is enige ervaring met tuinieren, veel goesting om bij te leren en het nodige enthousiasme om je passie door te geven aan jong en oud. En oh ja, het helpt ook als je een beetje overweg kan met een smartphone en facebook.

Voel je het al kriebelen? Surf alvast eens naar www.tuinrangers.be en kom zeker naar de gratis infoavond op woensdag 2 juni 2021 om 19 uur in 't Poorthuis (onder voorbehoud van de dan geldende coronamaatregelen).