Train-de-trainer opleiding: ‘Gezond ouder worden, goed eten’

Gepubliceerd op: woensdag 17 februari 2021
Stad Peer zoekt lesgevers voor Dienstencentrum De Schommel. We zetten in op de gezondheid van de Perenaars. Wil jij hier ook graag aan meewerken? Dan is dit iets voor jou. Logo Limburg biedt een opleiding aan voor lesgevers. De opleiding kost 50 euro, maar jij kan deze gratis volgen. Hoe kan dat?

Heb jij zin om als vrijwilliger aan de slag te gaan in Dienstencentrum De Schommel? 60-plussers helpen om gezonde en bewuste keuzes te maken wat eten en drinken betreft? Dan kan je de opleiding ‘Gezond ouder worden, goed eten’ volgen. Stad Peer betaalt voor jou de kosten van de opleiding.

Na je opleiding geef je - als vrijwilliger - les in Dienstencentrum De Schommel. Een interactieve voedingsvoorlichting met beperkte theorie. De nadruk ligt op de praktijk, op oefeningen. Het kan bijvoorbeeld een vorming, winkeloefening of kookworkshop zijn.


VOORWAARDEN

  • Je woont in Peer
  • Je beschikt over voldoende digitale vaardigheden om de opleiding online te volgen
  • Je bent bereid om na de opleiding ook- als vrijwilliger - les te geven in het Dienstencentrum.


WAT HOUDT DE OPLEIDING IN?

  • De opleiding bestaat uit een webinar gekoppeld aan e-learning. Je kan de webinar volgen op een moment dat het jou uitkomt.
  • Tijdens de e-learning van de train-de-trainer maak je kennis met de inhoud van de sessie en leer je om deze zelf toe te passen. Je krijgt ook concrete tips voor de organisatie en uitvoering ervan.
  • Op 8 juni 2021 van 10 tot 11 uur is er een livesessie. Dan heb je de kans om vragen te stellen en krijg je bijkomende concrete handvaten.


INTERESSE?

Neem contact op met het team Zorg & Gezondheid van de Stad Peer via Tel. 011 61 07 00 of info@peer.be