Gezondheidsmagazine 'Vitamine P' voor elke Perenaar

Gepubliceerd op: donderdag 4 februari 2021
Op 8 en 9 februari valt het Gezondheidsmagazine in de bus van elke Perenaar. ‘Vitamine P’ is een extra editie van het stadsmagazine en staat volledig in het teken van gezondheid.

In het magazine reiken we allerlei tips aan om op een eenvoudige manier je gezondheid te verbeteren. Denk aan projecten zoals ‘bewegen op verwijzing’, wandelen, fietsen, maar ook online hulpverlening, lezen en lekkers van bij ons. Want gezondheid gaat niet alleen over je fysieke fitheid, maar ook over fit in je hoofd, gezonde voeding, je sociale netwerk en nog veel meer.

‘Vitamine P’

Met het project ‘Vitamine P’ willen we gezondheid meer onder de aandacht brengen bij de Perenaar. Het project bestaat uit drie hoofdthema’s: mentale veerkracht, gezonde voeding en beweging. Niet alleen doorheen het magazine, maar ook door de hele legislatuur zal je hierover verschillende initiatieven terugvinden. “Sommige projecten werden al uitgerold, denk maar aan de beweegbanken. Natuurlijk staan er ook nog heel wat leuke, gezonde acties op het programma in de toekomst”, aldus Dirk Colaers, Schepen van Sport en Gezondheid.

Gezondheid: speerpunt in beleidsplan

“Net omdat we gezondheid zo belangrijk vinden, maakten we er een speerpunt van in ons meerjarig beleidsplan, #project3990”, vertelt burgemeester Steven Matheï. “Dat wilt zeggen dat we bij beslissingen de gezondheid van de Perenaar bovenaan plaatsen”.