Gratis bomenactie Planeet Peer opnieuw een groot succes

Gepubliceerd op: dinsdag 9 juli 2024
Vorig jaar lanceerde stad Peer het klimaatactieplan Planeet Peer. Hierbij zijn er rond 4 thema’s acties uitgewerkt zoals gratis regentonnen, gratis advies van een energiecoach, 110 euro rijtegoed voor de deelwagens en gratis bomen.

Deze laatste actie was in 2023 al een groot succes, met de verdeling van 2100 gratis bomen. Dit jaar hebben we deze actie herhaald en bestelden de Perenaars zelfs bijna 2.500 bomen.

Maar liefst 987 Perenaars hebben de kans gegrepen om één of meerdere bomen te bestellen, wat resulteert in 2.469 bomen die er in Peer zullen aangeplant worden. De Perenaren dragen dus zeker meer dan hun steentje bij aan de maatregelen tegen het veranderende klimaat. Iets om trots op te zijn.

Een leuke extra is dat je ook bomen kon wegschenken aan 4 mogelijke goede doelen. De scholen de Dommelbrug, BuBaO Sint-Elisabethschool en BuSO Sint-Elisabeth willen de geschonken bomen aanplanten om hun speelplaats te vergroenen. Monsheide wil naar aanleiding van het 50-jarig jubileum een klein bos aanleggen in de achtertuin, met minstens één boom voor elk van hun bewoners. Ze krijgen dankzij deze actie in totaal 179 gratis bomen om het domein op te fleuren/te ontharden.

Nog wat cijfers: Er zijn 691 grote bomen (vijfjarige) besteld en 1.778 kleine bomen (eenjarige). De winterlinde was het populairst bij de grote bomen (205 stuks) en de roodbladige beuk bij de kleine bomen (620 stuks).