Heb jij een #plekvrij in Stad Peer?

Gepubliceerd op: dinsdag 1 maart 2022
De oorlog in Oekraïne raakt ons allemaal. Om zoveel mogelijk Oekraïense vluchtelingen op te vangen, hebben we jouw hulp nodig. Heb jij een #plekvrij en woon je in Peer? Lees hieronder hoe je je plek kan doorgeven. De Stad Peer voorziet 60 opvangplekken in de voormalige VDAB-gebouwen.

#Plekvrij? Ga naar www.peer.be/plekvrij

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi lanceerde 28 februari de campagne ‘#PlekVrij’. Zo kunnen inwoners die een plekje vrij hebben om Oekraïense vluchtelingen op te vangen, aangeven dat ze deelnemen aan de campagne. Ook het Peerse Stadsbestuur roept de Perenaren op om deel te nemen aan de actie. Heb jij een plek vrij en ben je bereid om mensen op te vangen? Vul dan het formulier in op www.peer.be/plekvrij. Medewerkers van de stadsdiensten verzamelen alle inzendingen en bezorgen de lijst van alle opvangplaatsen aan het Nationaal Crisiscentrum.

Stad voorziet 60 opvangplekken in voormalige VDAB-gebouwen

“Momenteel voeren we al een aantal werken uit in de gebouwen en richten we ze in, zodat er Oekraïense vluchtelingen kunnen verblijven.”, zegt burgemeester Steven Matheï. “Vanaf eind maart zullen de Oekraïense vluchtelingen de opvangplaatsen kunnen gebruiken. Op dit moment hebben we geen zicht op de duur van de opvang. De opvang zal doorgaan zo lang er nood aan is. Het is wel de bedoeling dat de Oekraïense vluchtelingen kunnen doorstromen van de noodopvang naar een vaste verblijfplaats.”

Ook op zoek naar begeleiding en tolken

Je hebt geen plek vrij in je woning, maar wilt wel graag op een andere manier helpen? Dat kan. We zijn ook op zoek naar tolken en mensen die de Oekraïense vluchtelingen willen begeleiden. Is dit iets voor jou? Registreer je dan zeker ook via www.peer.be/plekvrij. Zodra we nood hebben aan jouw hulp, contacteren we je. Op dit moment organiseren we als stad geen materiële inzamelactie.