Helft van de Peerse gezinnen kocht al een WinkelPeerbon

Gepubliceerd op: woensdag 2 september 2020
Bij het begin van de zomervakantie lanceerde de Stad Peer de WinkelPEERbon. De bon past in het Peerse Coronaherstelplan, dat de Gemeenteraad op 13 mei goedkeurde. Intussen werd er al voor bijna 110.000 euro besteed bij de lokale handelaars.

Begin juli ontvingen 5.743 Peerse gezinnen een promocode waarmee ze 40 euro korting krijgen bij de aankoop van een WinkelPeerbon. Daarnaast ontvingen 1.072 gezinnen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidszorg een bon van minstens 40 euro. De Stad Peer tekent daarvoor voor een inbreng van 276.500 euro, door de eigen aankoop kunnen de Perenaars het bedrag op ruim 500.000 euro brengen. Hiermee zorgen zowel de Perenaars als het Stadsbestuur voor een belangrijke financiële injectie voor de lokale handelaars. Dat is de bedoeling van de WinkelPeerbon: de door corona geteisterde handel en horeca een duwtje in de rug geven.

115 DEELNEMERS

Intussen hebben al heel wat Perenaars gebruik gemaakt van hun promocode. Begin september stond de tussenstand voor de aankoop van de WinkelPeerbonnen op 215.000 euro. Bijna de helft van de Peerse gezinnen kocht al een bon die ze bij één van de 115 deelnemende handels- en horecazaken kan besteden. Er werd al bijna 110.000 euro besteed bij de lokale handelaars.

Meer info via www.peer.be/winkelpeer.