Heraanleg Zavelstraat en Schoolstraat in Kleine-Brogel

Gepubliceerd op: dinsdag 29 augustus 2023
In het kader van het project rond de ‘Veilige schoolroutes’ verbeteren we in Kleine-Brogel twee fietsknelpunten.

De Zavelstraat, een doorsteek tussen de Burgemeester Voetslaan en de N748, is in zeer slechte staat, wat zorgt voor onveilige situaties. We breken het asfalt op en vervangen dit door klinkerverharding. De aansluiting op de Burgemeester Voetslaan voeren we uit zoals op andere locaties in Peer, d.m.v. fietssuggestiestroken en bliksemschichten. Deze aansluiting wordt ook drempelloos.

Het zuidelijke gedeelte van de Schoolstraat richting Vliegveldlaan is een trage verbinding, afgesloten met een paaltje. Veel schoolkinderen maken gebruik van deze weg. Omdat deze weg momenteel in zeer slechte staat is, leggen we deze opnieuw aan met een waterdoorlatende verharding.

Werken in 2 fases

Vanaf 31 augustus starten we in de Burgemeester Voetslaan/Zavelstraat. Voor de fietsers en wandelaars is er een omleiding voorzien via het zuidelijke kerkpad (achter de parking van de Run Inn).

Na afloop van deze werken, vermoedelijk vanaf 25 september, voert de aannemer de werken uit in de Schoolstraat. Daar is er een omleiding voor fietsers en wandelaars voorzien via het rond punt. Deze werken nemen ongeveer 3 weken in beslag.