Hoeve Bries-Tijskens

De aspergeboerderij van Sooi en Hilde Bries-Tijskens werd in 1986 opgericht. Ondertussen zijn ook hun kinderen mee in het bedrijf gestapt. 

Om het aspergeseizoen te verlengen, kweken Sooi en Hilde in een serre en hebben ze een perceel met grondverwarming. Hierdoor kunnen ze oogsten van (ongeveer) 20 maart tot 24 juni. 

Het grootste deel van de asperges gaat naar de veiling. Maar ze hechten ook veel belang aan het rechtstreeks verkopen van de eigen en aanverwante producten van collega’s via de korte keten. Daarom verkopen ze buiten witte en groene asperges en lekkere aspergesoep ook peterselie, aardappelen, eieren, boter, saus, wijn ham en zalm. 

Tijdens het bezoek krijgen jullie een toelichting over het volledige groeiproces van de heerlijke asperges die ze kweken in volle grond: de bedden waarin ze groeien, de verzorging en het oogsten. In de verwerkingshal tonen hoe ze de asperges marktklaar maken. In de hoevewinkel zie je het aanbod aan producten die ze rechtstreeks aan de klant verkopen. 

Bezoeken kunnen enkel doorgaan tussen 1 april en 24 juni. 

Contactgegevens

Hilde Tijskens 

Tel. 011 63 38 35 

E-mail: bries.tijskens@skynet.be 

Adres: Bedrijfsstraat 10, 3990 Peer 

Afstand tot Breugelhoeve : 3,6 km 

Kostprijs

50 euro per groep