Hoeveweelde

Hoeveweelde leidt je langs de mooiste plekjes en de fraaiste staaltjes van de Peerse landbouw. Niet alleen voor de geroutineerde fietser of verenigingen, maar ook voor gezinnen en scholen is deze route een unieke manier om op een educatieve manier kennis te maken met de landbouw.

Op de route ontdek je via de gloednieuwe infoborden wat er achter de schermen gebeurt op de verschillende landbouwbedrijven. Hoe gaat het er aan toe in een melkveebedrijf of binnen in een aspergekwekerij, of hoe pakt men waterzuivering aan? Tijdens deze tocht kom je het allemaal te weten en leer je waarom Peer ‘de Landbouwstad’ wordt genoemd. Vergeet ondertussen niet te genieten van het uitzicht! Onderweg vind je ook houtkanten, trage wegen en tal van andere initiatieven van de landbouwers die het waardevolle landschap ondersteunen. Kortom, de Hoeveweelderoute is een ideale gezinsuitstap die plezier, sport en educatie perfect combineert.

De route start aan Breugelhoeve (Weyerstraat 1, Peer).

Voor meer info over deze en andere Peerse fietsroutes kan je terecht bij Breugelhoeve (Weyerstraat 1, Peer) of Toerisme Peer (Markt 3, Peer) of via www.breugelhoeve.be.