Huis van het Kind is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties die (aanstaande) gezinnen met kinderen van 0 tot 24 jaar ondersteunen.

Hoe werkt Huis van het Kind?

 1. Laagdrempelig werken
  Je kan makkelijk beroep doen op de verschillende diensten die je terugvindt bij Huis van het Kind. Zo kan je dagelijks terecht bij het Team Gezin in ’t Poorthuis. Daar staat iemand klaar die jou kan helpen met gerichte informatie.

  Het volledige aanbod is voor iedereen toegankelijk. Op maat van je vraag stellen we een bundeltje boordevol informatie voor je samen. Je vindt alle afzonderlijke infofiches hieronder terug.

 2. Samen werken
  De verschillende diensten en teams in Peer kennen elkaars werking en leiden jou als ouder meteen naar de juiste organisatie.

 3. Opvoedend werken
  Elke ouder stelt zichzelf wel eens de vraag: ‘Ben ik goed bezig?’.┬áDat betekent dat je nadenkt over je onzekerheden. Dat nadenken betekent opvoeden. Huis van het Kind biedt opvoedingsondersteuning en opvoedingshulp aan. Wanneer de opvoeding vastloopt kan je gespecialiseerde hulp vragen. Huis van het Kind helpt je graag op weg.

 4. Opbouwend werken
  Huis van het Kind is er voor en door gezinnen. Wat ervaren (aanstaande) gezinnen als positief? Waar hebben kinderen en jongeren nood aan? Huis van het Kind onderzoekt deze vragen en streeft de juiste oplossingen na

Wil je de informatiefiches via post ontvangen? Vraag ze aan via www.peer.be/fiches-aanvragen.

Hier vind je een overzicht van activiteiten en dienstverlening die je kunnen helpen bij de opvoeding van je kind(eren):

Schrijf je in voor de nieuwsbrief met info voor ouders en hun kinderen