Ingrijpende werken op industrieterrein Bokt van start

Gepubliceerd op: donderdag 16 maart 2023
Vanaf woensdag 22 maart starten de werken op industrieterrein Bokt. Stad Peer gaat er een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen en maakt van de gelegenheid gebruik om de wegen te vernieuwen. Bovendien gaat ze ook de veiligheid voor de fietsers verbeteren.

We leggen een nieuwe, gescheiden riolering aan in de Kwikstraat, Populierenstraat, Op de Kippen, Nijverheidsstraat, Schommelstraat en Industrieweg. We vernieuwen ook het wegdek. We realiseren de werken in 4 fases om zoveel mogelijk hinder te vermijden. Het einde van de werken is voorzien in het voorjaar van 2024. 

Veilige fietsoversteken 

Tijdens diverse participatiemomenten hebben we de fietsoversteken aan de fietsbrug naar de Rustoordlaan en de fietstunnel naar de Bokterstraat besproken. Iedereen is het erover eens dat we hier de veiligheid voor de fietsers moeten verbeteren. Daarom hebben we bij de heraanleg van de Industrieweg ook geopteerd om enkele bijkomende maatregelen te treffen. Er komt een verhoogd verkeersplateau aan de fietsbrug en aan het kruispunt van de Industrieweg met de Molhemstraat. Zo’n plateau is er ook voorzien in de bocht aan de fietstunnel. Daarnaast komen er fietssuggestiestroken, een tonnagebeperking van 5,5 ton en twee wegversmallingen tussen de Populierenstraat en net voorbij het kruispunt met de Molhemstraat.

Omleiding 

Vanaf fase 2 van de werken sluiten we de Industrieweg af voor doorgaand verkeer. Er is een omleiding voorzien via de Noordweg (N73) in beide richtingen. De aannemer informeert de bewoners en ondernemers als ze hun woning of bedrijf niet met de wagen kunnen bereiken. Voor de betrokken wandel-, fiets- en ruiternetwerken zijn er ook omleidingen aangeduid. 

Recyclagepark 

Het recyclagepark van Limburg.net zal tijdens fase 2 van de werken (hoogstwaarschijnlijk vanaf eind mei) enkele maanden niet bereikbaar zijn. Je kan dan terecht op de andere Limburg.net parken in de buurt. De exacte datum van de sluiting is afhankelijk van de voortgang van de werken en zullen we daarom later communiceren. 

Info 

Alle info over de werken vind je hier.
Je kan je hier ook inschrijven op de digitale nieuwsbrieven. Kies voor ‘Project BOKT’.