Je eigen zaak starten

Ben je van plan om een eigen zaak te starten in Peer ? Proficiat!

Of je nu een handels- of horecazaak start in Peer, er komt vast heel wat op je af. De Stad Peer helpt je alvast graag op weg met het verkrijgen van de juiste vergunningen. Voor meer info hierover stuur je een mailtje naar info@peer.be. Hou bij het inrichten van je pand in Peer altijd rekening met de nodige vergunningen.

Stappenplan? 

Voor een volledig overzicht met de praktische info over hoe je een bedrijf opricht in Vlaanderen, verwijzen we je graag door naar onderstaande link. Je vindt er een actueel stappenplan waarmee je aan de slag kan. 

Stappenplan

Hieronder kan je ook een brochure downloaden van de FOD Economie. 

Haalbaarheid?

Vraag je je af of je ondernemersidee financieel en commercieel haalbaar is?

Dan biedt Start! hier een ideaal antwoord op: in 5 collectieve workshops stellen we samen zowel een ondernemingsplan als een financieel plan op. Op basis daarvan wordt de haalbaarheid van het ondernemersidee getoetst.

Ga naar Start!

Een horecazaak?

Om een horecazaak te starten in Peer heb je een horecavergunning nodig. Dit bundelt alle vereiste vergunningen en controles die jou in staat stellen om voedsel te serveren en gegiste dranken te schenken. Een horecavergunning aanvragen kan hieronder.

Horecavergunning

Of maak een afspraak met de deskundige Lokale Economie, via info@peer.be.

Een zomer/winterbar? 

Een zomer- of winterbar is een concept waarbij een horecazaak in de zomer- of wintermaanden maximum 4 maanden open is. Het aanvraagformulier vind je onderaan deze pagina.

Vermelding op visitpeer.be 

Heb je een fysieke etalage, gelegen in Peer? Meld je dan aan voor ons overzicht op visitpeer.be.

Ik meld me aan voor visitpeer.be.

Subsidies? 

In Peer kan je als ondernemer genieten van verschillende subsidies. Voor een overzicht van de subsidies op gemeentelijk niveau klik je hieronder.

Subsidies