Jong ondernemerstrio uit Peer ontwikkelt Scanme-qr

Gepubliceerd op: maandag 9 november 2020
De coronaperiode was voor drie tieners uit Linde geen tijd van verveling. Ze kwamen op de proppen met een gloednieuw platform ‘Scanme-qr’. Het platform past helemaal binnen de zero waste levensstijl en brengt een verloren voorwerp netjes terug tot bij de eigenaar.

Sarah, Wout en Hannelore Estercam zaten tijdens de eerste lockdown in maart een lange tijd thuis. Daarom zochten ze een project waar iedereen beter van zou worden. “Ons opzoekwerk bracht ons naar verloren voorwerpen. Blijkbaar wordt slechts 10% van de verloren voorwerpen snel teruggevonden. Dat kan volgens ons beter.”, aldus Sarah (17).

QR-code

De drie Peerse jongeren bedachten een systeem waarbij voorwerpen voorzien worden van een QR-code. “Via ons platform scanme-qr.com registreer je de voorwerpen en koppel je ze aan de eigenaar. Wie een voorwerp vindt, moet alleen maar de QR-code scannen met zijn smartphone en via het platform wordt de eigenaar verwittigd.”

Samenwerken

De jonge ondernemers willen in de toekomst graag samenwerken met partners die ook in hun product en missie geloven. “We hopen iemand te vinden die ons mee een boost kan geven, want we willen echt voor een duurzame wereld gaan. Verloren voorwerpen weggooien omdat de eigenaar niet getraceerd kan worden, hoort daar niet bij.”

www.scanme-qr.com