De crash van Kolonel Knots

Help! Kolonel Knots is gecrasht! Ga jij mee op speurtocht om hem terug te vinden?

Soldaat Saar en speurhond Nytro van de vliegbasis vinden tijdens hun dagelijkse patrouille een gescheurde rugzak in het bos. In die rugzak staat een naam - Kolonel Knots - en zitten verschillende spullen waaronder een gsm. Soldaat Saar vindt hier geen gegevens in terug, maar ontdekt wel een filmpje. Na het bekijken van dit filmpje begrijpt ze dat de rugzak toebehoort aan een gevechtspiloot die al een tijdje vermist is. Het wordt meteen duidelijk dat de piloot met zijn straaljager in het bos bos gecrasht is. De tijd dringt om hem te helpen! Help jij mee om zijn schuilplaats te vinden?

Je kan kiezen tussen een korte tocht van 2,3 km of een lange route van 7,2 km. Ook liefhebbers van geocachen komen aan hun trekken, er zijn langs het parcours 18 geocaches verstopt.

Starten kan aan de Schutterij, Oude Weyerstraat 31A, 3990 Peer. Neem een gsm, pen en papier mee. Het deelnameformulier vind je aan de achterzijde van het startbord, kan je hieronder downloaden of afhalen bij Breugelhoeve en Toerisme Peer.

De crash van Kolonel Knots is een samenwerking tussen vliegbasis Kleine-Brogel en Stad Peer.

Opgepast: De avonturentocht bevindt zich vlak naast het militaire vliegveld. Op weekdagen zijn er vliegbewegingen die intens kunnen klinken. Kinderen die hier gevoelig aan zijn kunnen best gehoorbescherming voorzien.