Lancering gezondheidsmascottes Perrie en Kerrie

Gepubliceerd op: donderdag 16 juni 2022
Op donderdag 16 juni lanceerde de Stad Peer de nieuwe gezondheidsmascottes Perrie in Kerrie in de basisscholen van Grote-Brogel en Erpekom. Perrie en Kerrie zijn het gezicht van het project ‘Vitamine P’, waarmee Stad Peer inzet op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de Perenaar.

Burgemeester Steven Matheï: “In 2021 lanceerden we het project ‘Vitamine P’. De drie grote thema’s van Vitamine P zijn mentale veerkracht, gezonde voeding en beweging. Een goede lichamelijke en mentale gezondheid is belangrijk, ook voor de kleinste Perenaren. Met de figuren Perrie en Kerrie willen we kinderen op een ludieke manier aansporen om te kiezen voor een gezonde levensstijl. En via de kinderen, bereiken we hopelijk ook de volwassenen.”

Perrie en Kerrie stelden zichzelf op donderdag 16 juni voor aan de kinderen van de Pieter Brueghel Basisschool in Grote-Brogel en de Pieter Brueghel Basisschool ’t Stokpaardje in Erpekom. De enthousiaste kinderen kregen allemaal een lekker sappige peer en een stickerkaart waarmee ze stickers kunnen verdienen als ze groenten en fruit eten. De komende maanden volgen nog heel wat acties met toffe merchandising om Perrie en Kerrie – en Vitamine P – onder de aandacht te brengen.