Linde en Wauberg krijgen een buurtwinkel

Gepubliceerd op: dinsdag 9 oktober 2018
Momenteel wordt het project ’t Lin in ’t nieuw gerealiseerd. Naast de heraanleg van Lindedorp, de aanleg van een fietspad langs de Dommel en het voorzien van groenaanleg, is er ook de renovatie van het Driekoningenplein. Daar gaat nu het licht op groen voor een wooncomplex met buurtwinkel.

Goed nieuws dus voor de bewoners van Linde en Wauberg want de Groep Lambrechts stapt mee in het project op het Driekoningenplein. Naast de realisatie van appartementen, komt er ook een handelsruimte waarin een Spar buurtwinkel gevestigd wordt. Naast de verschillende grote warenhuizen in het stadscentrum, is het belangrijk dat er ook voorzien wordt in buurtwinkels. In Wijchmaal was dat al het geval, nu komen Linde en Wauberg aan de beurt. Naast het creëren van een nieuwe en veilige doortocht in Linde, stond het verhogen van de leefkwaliteit ook hoog op de agenda. Leefkwaliteit in de vorm van groen en aangenaam verblijven, maar ook leefkwaliteit via de aanwezigheid van een buurtwinkel. Daarin zijn wij nu geslaagd.

De nieuwe buurtwinkel wordt geïntegreerd in een wooncomplex dat ingepland wordt op het Driekoningenplein. Naast wonen en winkelen is er ook parkeerruimte voorzien. Voor de keuze van het project, werkte de Stad Peer samen met Vlabo (Vlaanderen bouwt) dat een wedstrijd organiseerde. Een jury selecteerde het project dat nu voor definitieve goedkeuring aan de Gemeenteraad wordt voorgelegd.