Maïsdoolhof opent de deuren op 14 juli

Gepubliceerd op: donderdag 13 juli 2017
Het Peerse Maïsdoolhof opent de deuren op vrijdag 14 juli. Tot en met 31 augustus kan je er heerlijk verdwalen in het groen. Na een topeditie in 2016, gaat de organisatie ook dit jaar voor meer dan 10.000 bezoekers.

Mega-doolhof voor iedereen

Duizenden bezoekers vonden vorig jaar hun weg door het doolhof. De achtste editie belooft nog moeilijker, nog beter en nog plezanter te worden. De vrijwilligers van de Landbouwraad, de Bedrijfsgilde en de Stad Peer maakten er alvast een pareltje in het groen van. De grote site van 3 hectare aan de Lindebosstraat is niet alleen de locatie van het doolhof, je kan er ook knuffelen met kalfjes, konijnen, kuikentjes en zelfs dwergzwijntjes. Er is een apart traject voor de kleinsten, een speeltuin en een gezellig terras. Kinderen kunnen zich uitleven op de trampoline, slingeren aan een touw, op stelten lopen en nog veel meer. Durf jij de 6 meter hoge stroberg beklimmen?

Koen Vanmechelen

Vinden de kippen van Koen Vanmechelen hun weg in het doolhof? Aan het doolhof tref je ook het Cosmopolitan Chicken Project van Koen Vanmechelen aan.

 “De kip die je in Peer aantreft is een kruising tussen de nieuwste soort uit mijn Planetary Community Chicken Project, een wereldwijd kunstproject van mij, en een lokale commerciële kip. Het resultaat is een kruising tussen diversiteit en productiviteit.” – Koen Vanmechelen.

Wanneer kalft de koe?

Net zoals de voorgaande jaren kan je dit jaar meedoen aan de wedstrijd ‘Wanneer kalft de koe’. Als jij exact raadt op welke dag de koe gaat bevallen van haar kalfje, dan maak je kans op mooie prijzen. Alle informatie vind je op www.wanneerkalftdekoe.be.

De harde feiten:

 • Maar liefst 300.000 maïsplanten maken het Peerse Maïsdoolhof deze zomer tot een kleurrijk decor van 2,5 meter hoge ‘muren’ waartussen je heerlijk kan verdwalen.
 • In 2016 kreeg het Peerse Maïsdoolhof meer dan 10.000 bezoekers over de weide.
 • Bang? Nee hoor. Spannend? Ja zeker. Op vraag van velen werd de voorbije maanden het moeilijkste doolhof ooit uitgezet. Niet te doen? Geen nood, elke bezoeker kan bij de toegang een gesloten enveloppe vragen. Deze mag, maar moet niet geopend worden. Hierin tref je immers een plannetje aan.
 • Het Kabouterpad is een speciaal traject voor de allerkleinsten. De toegang is een grote paddenstoel.
 • De kinderboerderij is een echte knuffelhoek waar de kinderen oog in oog zullen staan met kalfjes, mini-varkentjes, kuikens en konijntjes. De speeltuin maakt voor de (groot)ouders de weg vrij naar het zonneterras.
 • Midden in het doolhof werd een uitkijkpunt voorzien. Daar kan je zelf vaststellen in welke mate je nu eigenlijk verdwaald bent. Ook in de speeltuin kan je klimmen naar de top! De stroberg van 6 meter hoog, gebouwd met wel 120 pakken stro, is een attractie op zich. Bovendien is er ook een donkere gang onder de stroberg, waar je door kan kruipen.
 • De geëffende wandelpaadjes zijn toegankelijk voor bezoekers met een kinderwagen of rolwagen.
 • Je moet er een vliegtuig bijhalen om het te zien, maar wie uit zijn raampje naar het landelijke Peer kijkt ziet een doolhof in de vorm van- jawel - een tractor.
 • Voor alle bezoekers per fiets: het maïsdoolhof ligt vlakbij knooppunt 77 op het fietsroutenetwerk.
 • Op vrijdag 4 augustus ontdek je het labyrint in het donker tijdens ‘Maïs by Night’. Tussen 20 en 24 uur zoek je je weg tussen vuurkorven en kaarsen. Natuurlijk zijn er ook hapjes en drankjes voorzien. Ook op 11, 18 en 25 augustus zal het doolhof ’s avonds geopend zijn tot 22 uur.
 • Elke bezoeker maakt kans op een mooie prijs. Dit jaar kan je o.a. een hoeveweekend van 200 euro winnen.
 • De toegangsprijs bedraagt 3 euro (2 euro voor groepen vanaf 10 personen, bezitters van een Pieterpas en bezoekers die lid zijn van Vakantieparticipatie).

Maïsdoolhof Peer, Lindebosstraat (nabij Baan naar Helchteren), nog tot woensdag 31 augustus, dagelijks van 10 tot 18 uur.