Stad Peer investeert in vernieuwing wielerpiste, heraanleg bmx-piste en gloednieuwe pumptrack

Gepubliceerd op: donderdag 20 juli 2023
In het najaar van 2023 en voorjaar van 2024 voorziet Stad Peer een aantal werken en aanpassingen aan de wielerpiste en bmx-piste in Sportcentrum De Deuster. Zo willen we van de site een waar fietsbelevingscentrum maken.

Stad Peer draagt fietsen, fietsinfrastructuur en fietscultuur hoog in het vaandel. Daarom sloten we in het beleidsplan ook een fietsdeal af met de Perenaren en blijven we investeren in (nog) betere infrastructuur, fietsbeleving en veel meer.

Fietsbelevingscentrum
Sportcentrum De Deuster omvat onder andere de wielerpiste en de bmx-piste. We willen van de site een waar fietsbelevingscentrum maken. Daarvoor zijn een aantal werken en aanpassingen nodig. Volgende aanpassingen staan in 2023-2024 op de planning:

  • De wielerpiste heeft een nieuwe slemlaag en nieuwe belijning nodig. We verwijderen ook de oude afvoergoten en plaatsen nieuwe ledverlichting.
  • In samenspraak met de Peerse bmx-vereniging leggen we de bmx-piste opnieuw aan. 
  • Om de fietsbeleving op de site te verhogen, komt er een gloednieuwe pumptrack. Dat is een aaneengesloten circuit met bochten en bulten waar fietsers, steppers, skaters, bmx'ers en zelfs kinderen op een loopfietsje hun vaardigheden kunnen oefenen.
  • We plaatsen een nieuwe, duidelijke toegangspoort aan de ingang van de wielerpiste met een fietsreparatiepunt.
  • We pakken de bewegwijzering van de site aan, zodat je er als bezoeker makkelijk alles kan terugvinden.
  • Om het gebruik van de wielerpiste, de bmx-piste en de pumptrack in de kijker te zetten, komen er naast de bestaande sportkampen, nog andere sportkampjes in het thema 'fietsen'.

136.000 euro subsidie
Het totaalbedrag van de werken wordt geraamd op 645.500 euro. Vanuit de Vlaamse regering (Sport Vlaanderen) krijgen we een subsidie van 136.716,90 euro. We hopen de werken in de zomer van 2024 te kunnen afronden.