Minister Lydia Peeters moedigt Vlaming aan om te blijven fietsen

Gepubliceerd op: woensdag 20 mei 2020
De afgelopen weken hebben heel wat Vlamingen de voordelen van fietsen (her)ontdekt. Verplaatsingen die we vroeger misschien met het openbaar vervoer of de auto zouden hebben afgelegd, blijken perfect te voet of met de fiets te kunnen.
Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters en de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) moedigt de Vlaming aan om ook tijdens de corona-exit vooral te blijven fietsen in het woon-school en woon-werkverkeer.
 
 
In het kader van de coronamaatregelen roepen we op om verplaatsingen zoveel mogelijk per fiets of te voet af te leggen. Al fietsend of wandelend is het immers gemakkelijker om de nodige afstand te bewaren. Bovendien dragen fietsen en wandelen bij tot een betere gezondheid en fysiek en psychisch welbevinden. Dat hebben talloze Vlamingen die de auto hebben ingeruild voor de fiets of de stapschoenen de afgelopen weken kunnen ondervinden. 
 
 
Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters: “Nu we weer wat vaker ‘uit ons kot’ komen op weg naar school, winkel of werk, is het belangrijk om te blijven inzetten op veilige en duurzame verplaatsingen. Zoniet dreigen we na de coronalockdown een nog grotere ‘verkeerslockdown’ te krijgen. We weten ondertussen dat de fiets – klassiek of elektrisch - een enorm potentieel heeft in het woon-werkverkeer. Meer dan de helft van de Vlamingen woont op minder dan 15 kilometer van het werk, een afstand die perfect te overbruggen is per fiets. Voor deze groep, net als voor talloze schoolgaande kinderen en jongeren, is de fiets het beste alternatief voor de auto ”.