Nieuwe fietsstratenzone in centrum van Peer

Gepubliceerd op: donderdag 27 augustus 2020
Het stadsbestuur plant dit najaar verschillende maatregelen om de veiligheid voor de fietsers te verhogen. Eén van die maatregelen is de invoer van een fietsstratenzone in het stadscentrum.

Het Stadsbestuur van Peer zet al langer in op de fiets als primair verplaatsingsmiddel en wil meer mensen op de fiets krijgen. Daarvoor zijn slimme verbindingen, een hogere fietsveiligheid en meer fietscomfort belangrijk.

FIETSSTRATENZONE

Na de opening van de fietsstraat in 2016, komt er nu een volwaardige fietsstratenzone in het centrum van Peer. De volledige zone binnen de Peerse Vesten wordt vanaf 1 september een fietsstratenzone. Naast de Kerkstraat, Markt en Oudestraat komen er nu ook de Kloosterstraat, Nieuwstraat en Scherpesteenstraat bij. Ook de invalswegen Collegelaan en Bokterstraat, waar veel schoolgaande kinderen gebruik van maken, worden fietsstraten. Dat wil zeggen dat de auto te gast is en fietsers op de rijbaan mogen fietsen. De auto blijft steeds achter de fiets en er geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. De Stad Peer zorgt voor duidelijke signalisatie van de fietsstratenzone aan de grote invalswegen Oudestraat, Kerkstraat en Scherpesteenstraat.

VEILIGE SCHOOLOMGEVING

Het Stadsbestuur maakt vanaf 1 september een schoolstraat van Bovenmeel, gelegen aan de scholencampus in Peer. Het gaat om een proefperiode. Na ongeveer een maand zal het concept geëvalueerd worden. De invoer van de schoolstraat is een maatregel voor een veiligere schoolomgeving. Daarnaast wil het Stadsbestuur ouders zo stimuleren om kinderen met de fiets naar school te brengen en de auto te laten staan.