Doe jij mee aan Tournée Minérale?

Gepubliceerd op: maandag 8 februari 2021
Je wordt ongetwijfeld af en toe op de proef gesteld. Met de volgende tips kan je de verleiding weerstaan. Maak er een geslaagde Tournée Minérale van!

5 tips om de verleiding te weerstaan:

1. Goede voorbereiding

Goed voorbereid valt zo’n maand Tournée Minérale een pak beter mee!

Ga op voorhand al eens na wat moeilijke momenten kunnen zijn. Wanneer wordt de verleiding (te) groot? Maak een lijstje en denk na over alternatieven. Wat ga je wel drinken?

2. Gun jezelf tussendoor een beloning

Je doet een gezonde inspanning, dat mag beloond worden! Een kleine beloning voor jezelf geeft moed om vol te houden. Dat hoeft niets spectaculairs te zijn: iets lekkers bij het eten of een dagje shoppen aan het einde van de maand – je hebt het zeker verdiend.

Wacht daarmee niet tot de maand erop zit. Je kan jezelf ook belonen voor kleine, maar belangrijke tussenstappen. Bijvoorbeeld na elke week.

3. Zin in een glas? Wacht gewoon tot die overgaat!

Gewoontes zijn taaie beestjes. Ben je gewoon om ‘s avonds te ontspannen op de sofa met een streekbiertje? Of drink je tijdens het koken al eens graag een glaasje witte wijn? Op die momenten zal de verleiding groot worden…

Het klinkt te simpel om waar te zijn, maar wacht gewoon tot de zin weer overgaat. Je zal merken dat op korte termijn het verlangen naar een glas voorbijgaat.

4. Ga voor actie en gezond

Meedoen met de alcoholvrije maand moet vooral plezant blijven. Bedenk hoe je gezond kan ontspannen, zonder dat glas erbij.

En als je dan toch bezig bent, kan je maar beter het maximum uit je alcoholvrije maand halen door gezonder te eten en meer te bewegen. Kom uit je luie zetel en wandel, jog of fiets!

6. Zorg voor de juiste bevoorrading

Maak jezelf niet wijs dat je een maand lang op water, water of water moet doorbrengen. Of met een plakmond van alle mierzoete frisdranken. Er zijn meer alternatieven dan je denkt. Ga op voorhand al eens op onderzoek en sla alvast een voorraad gezonde alternatieven in.