Valentijnsactie sterilisatie of castratie katten

Gepubliceerd op: donderdag 8 februari 2024
Om het aantal zwerfkatten onder controle te houden, wil Stad Peer het probleem op een diervriendelijke manier aanpakken.

Gewoon de zwerfkatten vangen lost het probleem niet op. Door het weghalen van katten uit een bepaalde omgeving, ontstaat er een omgeving met voldoende voedselvoorraden, waardoor andere katten uit de omgeving de leegte opvullen.

Wettelijke verplichting

Om hier iets aan te doen, willen wij de katteneigenaars aanzetten tot het laten steriliseren of castreren van hun katten. Daarom neemt Stad Peer deel aan de jaarlijkse Valentijnsactie. 

Sinds 2018 is het bovendien verplicht om je kat te castreren of steriliseren, ten laatste op 5 maanden ouderdom. Sterilisatie en castratie zijn eenvoudige ingrepen met vele voordelen voor de kat zelf en voor de omgeving. Ongewenste kittens worden later zwerfkatten die ronddolen en als overlast ervaren worden. Een eenmalige ingreep bespaart honderden kittens een triestig lot.

Vraag een kortingsbon aan

Stad Peer geeft als extra stimulans bij deze Valentijnsactie kortingsbonnen voor een castratie/sterilisatie van 15 euro (kater) en 25 euro (kattin). De kortingsbonnen zijn geldig tot 15 september 2024 bij een dierenarts in Limburg. Je moet inwoner zijn van Peer om de kortingsbon te kunnen aanvragen.

Vraag hier je kortingsbon aan