Denk mee over het Beleidsplan 20|25

Gepubliceerd op: dinsdag 7 mei 2019
Het Stadsbestuur stapt vanaf juni 2019 met de projecten en ideeën voor het nieuwe Beleidsplan naar de inwoners.

Op dit moment wordt er door stadsdiensten hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het Beleidsplan 2020-2025. Daarbij gaat er natuurlijk weer aandacht naar participatie. Wij stappen vanaf juni naar de Perenaar. Dat gebeurt in twee fasen. In een eerste fase leggen wij een aantal thema’s voor. Wat denkt de inwoner bijvoorbeeld over duurzaamheid, mobiliteit, zorg, wonen of vrije tijd.

THEMA-AVONDEN

Tijdens een aantal thema-avonden vragen wij het gedacht van de Perenaar. Wat denkt die over bijvoorbeeld mobiliteit, duurzaamheid, zorg of stadsbeleving. De thema-avonden zijn meteen ook de vuurdoop voor de kersverse participatiecoaches. Tijdens de zomermaanden trekken de coaches ook naar evenementen om de Perenaar enkele korte vragen te stellen.

VAN BUURT NAAR DORP

Na de zomer komen de buurten en de dorpen aan de beurt. Wij kiezen er voor om de buurten in te schakelen. Vlak voor de zomer krijgen de Peerse buurtwerkingen een vakantietaak van ons. Wij willen dat ze nadenken over de uitbouw van Peer. Op de eerste plaats over hun buurt, maar ook over hun dorp en eigenlijk ook over de hele Stad Peer. Met de resultaten van het buurthuiswerk, start in september een ronde langs de Peerse dorpen. Daarnaast zetten wij ook in op digitale participatie. Via een platform kunnen de inwoners straks snel hun gedacht zeggen.

Meer info vind je hier.