Noordervest en Collegelaan onderbroken vanaf 18 april

Gepubliceerd op: dinsdag 4 april 2017
Na de paasvakantie start de vernieuwing van de Collegelaan, Nieuwstraat en Scherpe-Steenstraat in Peer. Omleiding voor verkeer tot de zomer. Rond de jaarwisseling zou alles klaar moeten zijn.

De onderbreking van de Collegelaan en kruispunt Noordervest maakt er verkeer onmogelijk tot het bouwverlof. Het doorgaand verkeer in Peer kiest dan optimaal voor de Noord- en Oostweg voor een vlotte afwikkeling. Plaatselijk zal er op de Noordervest tweerichtingsverkeer gelden, om zo bereikbaarheid van de ’t Perenboompje, De Uitvlinder en handelszaken te verzekeren.

De Lijn schrapt tijdens de werken tijdelijk enkele haltes in de buurt.
Bekijk de actuele informatie op de website van De Lijn.

Parkeren op wandelafstand

Omdat de vernieuwing vrij ingrijpend is, zullen de totale werken nog tot de jaarwisseling duren. Door in fases te werken, trachten we de hinder te milderen. Zo plannen we tegen de zomer klaar te zijn in de Collegelaan en het kruispunt Noordervest. Na het bouwverlof blijft de aannemer dan verder aan de slag in de Nieuwstraat om vervolgens in de Scherpe-Steenstraat te starten. De gebouwen blijven te voet bereikbaar. Parkeren op wandelafstand kan op de parkings Noordervest, VDAB en De Bogaerd.

Archeologen in de Nieuwstraat

Tijdens de eerste week van mei zal onderzoeksbureau Aron op 5 plekken proefsleuven graven om te zoeken naar archeologische vondsten. Dit wordt sleuf per sleuf uitgevoerd, met plaatselijke hinder. Zij houden bij het graven rekening met de toegang naar een woning. 

Vernieuwing van centrumstraten

In de Collegelaan, vanaf kruispunt Molenstraat richting Nieuwstraat, wordt de riolering vernieuwd onder de weg. De stoepen worden enkel plaatselijk opgebroken. Het kruispunt Noordervest is een belangrijk knooppunt voor de buizen. De Nieuwstraat zal in verschillende fases volledig vernieuwd worden. Naast riolering ook een nieuwe waterleiding onder de voetpaden. In de Scherpe-Steenstraat geldt hetzelfde verhaal. Ook daar zal de vernieuwing van het straatbeeld van gevel tot gevel te zien zijn. Dit laatste gedeelte is nog onder voorbehoud van goedkeuring door de Gemeenteraad.

Meer info over dit project.