Omleiding wandeling Hoksent-Molhem

Gepubliceerd op: woensdag 29 juli 2020
Vanaf maandag 10 augustus zal het populierenbos in het wandelgebied Hoksent-Molhem gerooid worden. Daardoor is een deel van de wandelroute tijdelijk niet beschikbaar.

De routes worden omgelegd en zullen tijdelijk langs het fietspad lopen. Je kan daarvoor de aangepaste bewegwijzering op het terrein volgen.

Waarom worden de bomen gekapt?

1. Bossen vormen belangrijke, veelzijdige, ecosystemen. Ze zijn essentieel om klimaatveranderingen mee op te vangen. Daarom willen we bossen, maar ook de natuur in het algemeen, via goed beheer veerkrachtig houden en zo meer biodiversiteit mogelijk maken.

2. Bossen spelen ook een grote rol in de natuurbeleving. Mensen kunnen er ontspannen, spelen en sporten. Daarom willen we ze toegankelijker maken en veilig houden.

3. Hout behoort tot de waardevolste hernieuwbare grondstoffen. Door een goed bosbeheer kunnen we hout van hoge kwaliteit oogsten. Daarom zorgen we minstens voor een evenwicht tussen gekapte bomen en nieuwe bomen. We geven de spontane ontwikkeling van bomen ook maximale kansen.