Ontdek Peer via 77 belevingen

Gepubliceerd op: woensdag 27 februari 2019
De nieuwe toeristische brochures zijn klaar en liggen op jouw te wachten. De belevingsgids is de ideale wegwijzer voor één of meer dagjes Peer.

De nieuwe toeristische brochures zijn klaar en liggen op jou te wachten. De belevingsgids is de ideale wegwijzer voor één of meer dagjes Peer.

‘Ontdek Peer’, titelt de nieuwe brochure. Een korte en krachtige slogan die de perfecte samenvatting van de brochures is. Ontdek is een uitnodiging, maar ook een opdracht. De brochure laat je via 77 belevingen Peer ontdekken. Goesting in een portie gezinspret, proeven van het platteland of eerder actie en adrenaline? Wat te denken van een citytrip of een ontdekkingstocht in Peer-Bosland? Het allemaal.

UNIEKE NATUUR

De Peerse gidsen nemen je op sleeptouw op de toeristische ontdekkingstocht. Marie-José Thijs prijst Bruegel aan. “Tijdens het jubileumjaar mag een bezoek aan het Bruegelmuseum niet ontbreken”, zegt Marie-José. Collega-gids Lena Martens daagt de jonge gezinnen uit voor een actieve wandeling. “Kinderen en wandelen gaan samen, zeker als je kiest voor de kinderspelenroute rond Erperheide”, vertelt ze. Frank Maesen vindt dat je een uniek stukje natuur moet ontdekken. “Wandel van de Ooievaarsnest in de richting van de vallei van A-beek. Vergeet zeker jouw picknickmand niet”, aldus Frank.

ALPEN EN BOSSEN

Nordine Nakkach is niet alleen een gepassioneerd fotograaf, hij is ook skimonitor en dus gids in Snow Valley. “Welkom op de Peerse gletsjer voor een partijtje skiën of snowboarden”, weet hij. Boswachter Trudo Scheelen neemt de lezer mee naar Bosland. “Mijn kleinkinderen zijn intussen helemaal wild van Bosland en vooral van de nieuwe spannende schatzoektocht”, benadrukt Trudo.

HANDEL EN HORECA

In de brochure vind je ook een overzicht van handel en horeca. Ook als beleving want een terrasje doen of snuisteren in één van de mooie zaken, is een uitstap naar Peer waard.

ZELF ONTDEKKEN

Goesting gekregen? Twijfel dan niet en haal de nieuwe toeristische brochure af in het Toeristisch Onthaalkantoor op de Markt. Er zijn vier versies: Nederlands, Frans, Duits en Engels. Of ontdek hieronder alvast de digitale versie.