Ontwikkeling oude scholensite Agnetendal | basisscholen

De oude scholensite in het Peerse stadscentrum krijgt een nieuwe invulling. De site ligt op een belangrijke en in-het-oog-springende locatie, tussen de Kloosterstraat en de Zuidervest. In januari gaan de afbraakwerken van de voormalige schoolgebouwen van start.

Werken

WAAR
Oude scholensite in het Peerse stadscentrum, tussen de Kloosterstraat en de Zuidervest.

DOOR WIE
Aannemer Henri De Coster.

WANNEER
Start afbraakwerken van voormalige schoolgebouwen vanaf 7 januari 2019.

WAT

 • Fase 1
  De aannemer omheint de site en verwijdert alle losse materialen uit de gebouwen.

 • Fase 2
  De aannemer verwijdert veilig, in samenwerking met de Belgische Asbestverwijdering (BAV), het asbest in de gebouwen.

 • Fase 3
  Start afbraak ter hoogte van het Armand Preud’hommeplein en zo verder richting de Kloostertuin (vroegere basisschool). Het oude Kloostergebouw blijft behouden.

  Bij goede weersomstandigheden neemt de sloop 80 werkdagen in beslag.

 • Fase 4
  Start werken aan een duurzaam nieuwbouwproject.

 

Minder-hinder maatregelen

 • Doorgangen Kloosterstraat naar de Zuidervest blijven zo lang mogelijk open. (zowel de autoverbinding ter hoogte van het parochiecentrum als het fiets- en/of wandelstraatje ter hoogte van de Wittesteenstraat)

 • De openbare parkeerplaatsen langs het voormalige sportveld blijven beschikbaar.

 

Een duurzaam project op maat van Peer

Het geplande project is een duurzaam project op maat van Peer. Geen reusachtige gebouwen, maar een project met oog voor de omgeving en omliggende gebouwen. Het project biedt ruimte voor een mix van wonen en andere (zorg)functies. Zo zal ook het Dienstencentrum De Schommel hier een plek krijgen. Het project richt zich voornamelijk op senioren, starters en sociale huur. Enkele historische elementen zoals het oude klooster en het Armand Preud’hommehuis blijven behouden. Daarnaast voorziet het ook ruimte voor een aangenaam en groen openbaar domein.

Contacteer ons voor suggesties en opmerkingen via e-mail info@peer.be, Tel. 011 61 07 00 of een berichtje op de Facebookpagina Stad Peer.

 

Infovergadering afbraak Agnetendal

Hieronder vind je de presentatie van de infovergadering voor de directe buurtbewoners terug. Je kan er de planning en de manier van werken lezen.