Onze tips voor een schooljaar vol cultuur: december

Gepubliceerd op: donderdag 2 december 2021
In elke nieuwsbrief geven we je enkele leuke lees -, luister-, kijk- of doetips voor in de bibliotheek, in het cultuurcentrum, in de klas of thuis. Deze maand: Inspiratiedag cultuur in de klas en E-boeken.

Het is niet simpel op de hoogte te blijven van alles dat beweegt en leeft in het cultuur-educatieve wereldje.
Daarom bundelt het BICC elke maand een aantal tips om je te inspireren, enthousiasmeren en motiveren.
Heb jij zelf een tip die je graag met ons deelt? Mail ze dan naar bicc@peer.be en wie weet zie je h'm hier volgende maand verschijnen!

 • Doetip: Inspiratiedag cultuur in de klas 16/3/2022
  Canon Cultuurcel organiseert twee keer per jaar een inspiratiedag voor leerkrachten, pedagogische begeleiders en directie rond cultuur in de klas. Aan de hand van lezingen, workshops en rondleidingen krijg je een stevige portie inspiratie om zelf met cultuur aan de slag te gaan. Daarnaast is er voldoende tijd om te netwerken met collega's uit het onderwijsveld en spelers uit de cultuursector. Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Cultuurkuur om op de hoogte te blijven van het programma.
  16/3 - Inspiratiedag Cultuur op School | Cultuurkuur
 • Leestip: E-boeken voor kinderen en jongeren
  Wist je dat er in 2021 al meer dan 1200 E-boeken werden uitgeleend?!
  Lees jij en je leerlingen ook al digitaal? Het aanbod van de E-boeken is pas grondig uitgebreid, waardoor nu ook kinderen en jongeren hun gading vinden in de collectie. Zo lees je onder andere de E-versie van de boeken geselecteerd door de Leesjury.
  Meer weten over E-boeken en alvast eens snuisteren door de collectie?
  Surf dan snel naar E-boeken via je Mijn Bibliotheek-account | Bibliotheek Peer