Onze tips voor een schooljaar vol cultuur: oktober

Gepubliceerd op: maandag 4 oktober 2021
In elke nieuwsbrief geven we je enkele leuke lees -, luister-, kijk- of doetips voor in de bibliotheek, in het cultuurcentrum, in de klas of thuis. Deze maand: Boekenzoeker, Tello gaat naar toneel, en Gluren bij de buren: Overkop in JC De Bak.

Het is niet simpel op de hoogte te blijven van alles dat beweegt en leeft in het cultuur-educatieve wereldje.
Daarom bundelt het BICC elke maand een aantal tips om je te inspireren, enthousiasmeren en motiveren.
Heb jij zelf een tip die je graag met ons deelt? Mail ze dan naar bicc@peer.be en wie weet zie je h'm hier volgende maand verschijnen!

 • Leestip: Boekenzoeker
  Weten je leerlingen of kinderen niet goed wat kiezen in de bib? Boekenzoeker helpt kinderen tussen 0 en 18 jaar bij het vinden van het perfecte boek! Duid een aantal criteria aan, zoals leeftijd, inhoud en eventueel zelfs dikte van het boek, en krijg boekentips op maat.
  Een boek dat bij je past? Boekenzoeker helpt je kiezen.

 • Kijktip: Tello gaat naar toneel
  Vanaf oktober starten ook de schoolvoorstellingen in het BICC terug op. Spannend voor sommige kinderen, want nog niet iedereen is al eens in een theaterzaal geweest. Je moet er met de bus naartoe, het is er donker en er zijn nog heel wat andere kinderen in de zaal. Wat een avontuur! Productiehuis 4Hoog, die dit schooljaar met de voorstelling Akke Akke Tuut op ons podium zal spelen, maakte speciaal voor deze jonge nieuwe bezoekers een filmpje om hen uit te leggen wat ze mogen verwachten. Kijk het filmpje in de klas voor je naar het BICC komt zodat de leerlingen weten wat dat nu eigenlijk is, 'naar toneel gaan'.
  https://youtu.be/H5Aqwv70OqU 

 • Gluren bij de buren: Overkop in JC De Bak
  Midden september organiseerde Jongerencentrum De Bak een Seizoensopener met workshops, live muziek en met de start van een gloednieuwe werking op hun locatie: Overkop. Bij Overkop kunnen jongeren tussen 12 en 18 jaar terecht om te ontspannen, elkaar te ontmoeten en deel te nemen aan allerhande activiteiten. Maar er staat ook steeds een luisterend oor klaar als jongeren de behoefte hebben om over hun problemen of zorgen te praten. Alle info vind je op Overkop - Jongerencentrum De Bak (jcdebak.be)