BICC werking

BICC visie

In 2020 introduceerden we de huiskamer van het BICC, waar ontmoeting, educatie en beleving centraal staan.

Ontmoeting

 • Ontspannen, werken en studeren

  Het BICC en de Foyer werden ingericht als huiskamer. Met gezellige hoekjes om te lezen, te werken en te studeren, maar ook om te babbelen bij een tasje koffie. Je kan er makkelijk binnen stappen en babbelen met mensen die je tegenkomt. Of je kan er ongestoord lezen, werken en studeren. Op de verdieping in de bib is er een stille ruimte ingericht.

 • Welkom door gastheer of gastvrouw

  De balie werd vervangen door een infodesk, waar je zelf je boeken kan ontlenen, tickets kopen, zalen reserveren enz. Natuurlijk helpt een medewerker je, indien nodig. Maar de medewerkers - de gastvrouwen en -heren - staan vooral voor je klaar in de huiskamer, helpen zoeken naar dat leuke boek en geven tips en info over boeken en voorstellingen.
   
 • Langere openingsuren

  Vanaf september zal het BICC dubbel zoveel open zijn. Op bepaalde momenten zal je ook zonder aanwezigheid van een medewerker materialen kunnen ontlenen, snuisteren in de collectie, de krant lezen of studeren. Deze trend waait over van Scandinavië, waar de ‘onbemande bib’ al langer ingeburgerd is.

Beleving

 • Ontdekken, zoeken en vinden

  Het BICC is een plek om kennis op te doen en te delen; niet enkel uit boeken, maar ook van mens tot mens. Je kan er regelmatig een verrassende voorstelling, workshop of voorleessessie meepikken.

Educatie

 • Leesbevordering en mediawijsheid

  Het BICC heeft een uitgebreide collectie om literatuur en cultuur te stimuleren. Onze medewerkers zetten zich graag in voor het onthaal van klassen, rondleidingen, lezingen en voorstellingen. Natuurlijk kan je in het BICC ook werken en studeren. Er is gratis wifi beschikbaar.

BICC medewerkers

Dit is ons team van gastheren en -vrouwen: An, Sabine, Christien, Inge en Tine. Zij verwelkomen je tijdens de bemande openingsuren in de bibliotheek. Ze helpen je bij het uitkiezen van dat perfecte boek, bij het bestellen van tickets voor een voorstelling of bij het reserveren van een van de zalen. Ook voor praktische zaken, zoals het verlengen van je lidmaatschap, staan ze voor je klaar. Spreek ze dus gerust aan tijdens je bezoek!


Achter de schermen werken ze samen aan acties rond de pijlers van de huiskamer van het BICC: beleving, educatie en ontmoeting.

Theatertechnici Stefan en Rudy zorgen ervoor dat alle voorstellingen en culturele activiteiten in het BICC probleemloos verlopen. Licht en geluid hebben geen geheimen voor hen.


Carine is de administratieve duizendpoot van het BICC die achter de schermen alles in orde maakt om onze voorstellingen te kunnen laten doorgaan; Van ticketverkoop tot planning. Heb je telefonisch een vraag? Dan is de kans groot dat je Carine aan de lijn krijgt!


Kaat en Tine stellen het culturele programma van het BICC samen, met het doel een zo breed mogelijk publiek aan te spreken met een gevarieerd aanbod.

Vrijwilligers gezocht

Ben je geïnteresseerd in cultuur en spreekt het aanbod je wel aan? Aarzel dan niet en mail naar bicc@peer.be of bel naar Tel. 011 61 07 20 voor meer info over vrijwilliger worden in het BICC.

Samenwerking

Het BICC werkt graag samen met lokale partners en verenigingen bij de organisatie van culturele activiteiten. Hierbij kunnen we een aantal voordelen aanbieden, zoals een verlaagd tariefreglement en technische ondersteuning. Wil je samen werken met het BICC voor een evenement of activiteit? Mail dan naar bicc@peer.be en we nodigen je graag uit voor een verkennend gesprek om na te gaan of jouw activiteit in ons aanbod past en wij jou op de juiste manier kunnen ondersteunen.