Opening Peerse kraanwaterroute

Gepubliceerd op: vrijdag 14 oktober 2022
Op vrijdag 14 oktober opende Stad Peer de kraanwaterroute. Deze korte educatieve wandelroute voor kinderen start aan de Drinkuit op de Markt en eindigt aan de watertoren. Onderweg brengen enkele streetart kunstwerken het belang van kraanwater mooi in beeld.

Burgemeester Steven Mathe├» legt uit: “De nieuwe kraanwaterroute is onderdeel van het project ‘Vitamine P’, waarmee we inzetten op de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de Perenaar. De kunstwerken van Treepack en de ludieke tips van onze gezondheidsmascottes Perrie en Kerrie motiveren om voor kraanwater te kiezen in plaats van flessenwater. Naast het gezonde karakter van de wandeling, past de kraanwaterroute dus ook perfect bij de duurzame visie die we voor onze stad hebben.”

“In ons land stroomt er constant heerlijk drinkwater uit onze kraan. Dat lijkt evident maar dat is het niet overal. Tot vandaag heeft 10% van de wereldbevolking nog steeds geen drinkwater in de nabije omgeving. Ook in Vlaanderen is water een schaars en kostbaar goed. Samen met de stad Peer maken we jong en oud bewust van de waarde van water en de weg die drinkwater van bron tot kraan aflegt.”, aldus De Watergroep.

Enkele klassen van basisschool De mAgneet, Freinetschool ‘t Perenboompje en Leefschool De Uitvlinder testten de kraanwaterroute vandaag voor het eerst uit. De kraanwaterroute is voor iedereen vrij toegankelijk. De gratis folder met de routebeschrijving, tips en doe-opdrachten is vanaf nu ook verkrijgbaar bij Toerisme Peer. Met een ingevulde folder maak je bovendien kans op korting voor het interactief doe-centrum over water Hidrodoe, gesponsord door Hidrodoe.

Voor de realisatie van de kraanwaterroute werkte de Stad Peer samen met Treepack en De Watergroep.