Openingsconcert Stadssymfonie - 11 maart

Het feestjaar Peer650 wordt op zaterdag 11 maart ingezet met de première van de ‘Stadssymfonie’, een compositie van Perenaar Kevin Houben. Het nationaal orkest van België brengt deze muzikale opener in de sporthal van de 10e Wing. Wie er niet kan bij zijn, kan het concert live volgen via www.peer650.be.

Peer en muziek, die combinatie gaat al heel wat jaren hand in hand. Daarom gaf het Stadsbestuur al enkele jaren geleden de opdracht aan Kevin Houben, muzikale Perenaar, componist, docent en dirigent van de Koninklijke Harmonie, om een speciaal muziekstuk te componeren voor de 650ste verjaardag van de stadsrechten. “Ik kan de Stad Peer niet genoeg bedanken om dit te mogen verwezenlijken”, vertelt Kevin Houben. “Ik durf nu al te spreken over het hoogtepunt in mijn muzikale carrière.” De Stadssymfonie wordt ook bewerkt voor uitvoering door de Peerse muziekgezelschappen tijdens het feestjaar Peer650.

NATIONAAL ORKEST

De Stadssymfonie klinkt op 11 maart uit de instrumenten van het Nationaal Orkest van België. Het NOB is het belangrijkste symfonieorkest van België en heeft als thuisbasis het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel. Het orkest begeleidt onder meer ook de befaamde Koningin Elisabethwedstrijd. Op 11 maart staat het orkest onder leiding van Dirk Brossé. Deze gerenommeerde dirigent is in de eerste plaats een klassiek componist van liederen, kamermuziek en symfonische werken.

KAREL SCHOOFS

Karel Schoofs is de tweede Peerse hoofdrolspeler tijdens het openingsconcert. Schoofs trok na zijn muzikale prelude bij het toenmalige NIKO naar het Antwerpse conservatorium waar hij de opleiding hobo als primus afrondde. Intussen is Karel Schoofs uitgegroeid tot een wereldster in zijn muzikale specialiteit en is hij naast hoofddocent aan de conservatoria in Brussel en Den Haag ook eerste hoboïst bij het Rotterdams Filharmonisch Orkest. Deze Peerse muzikale topper brengt op 11 maart het hoboconcerto van Mozart. Daarnaast kan je ook sopraan Ana Naqe aan het werk horen. Ze voelt zich als muzikale duizendpoot thuis in zowat alle genres.

Bestel hier alvast je kaartje voor deze unieke belevenis op zaterdag 11 maart 2017.

#Peer650