Opgelet: oplichters stadsplan aan het werk

Gepubliceerd op: donderdag 16 juli 2020
Er zijn in de buurt oplichters aan het werk die vragen om je gegevens te controleren op een (online) stadsplan. Opgelet: dit is GEEN actie van Stad Peer. Het gaat om oplichters die – vooral bij ondernemers – gegevens opvragen en daarna geld vragen.

Kreeg je al een voorstel om je adresgegevens te controleren in een stadsplan of bijvoorbeeld beroepengids? Heb je onlangs een factuur gekregen met het voorstel domeinnamen voor je activiteit terug te kopen? Heb je bezoek of telefoon gekregen van een ronselaar die je voorstelde om reclame te maken in een regionaal blad? Onderteken niets, betaal niets! Lees zeker de kleine lettertjes en wees op je hoede voor warrige informatie en e-mails met schrijffouten. Als je twijfelt, onderteken dan niets!


Via de website www.economie.fgov.be (zoek in de zoekbalk ‘bedrijfsoplichting’ en kies ‘bedrog beroepengids’) vind je meer info en een lijst van verdachte maatschappijen. Dit keer gaat het over ‘Media Service 24’.


Als Stad Peer een stadsplan of gids opstelt, word je hiervan als handelaar of ondernemer eerst per officiële brief op de hoogte gebracht.