Oversteeklichten N73 Wijchmaal in gebruik vanaf 26/3

Gepubliceerd op: donderdag 22 maart 2018

Maandag 26 maart zal het het Agentschap Wegen en Verkeer de verkeerslichten ter hoogte van het kruispunt van de Peerderbaan (N73) en de Sint-Trudostraat in Wijchmaal (Peer) in dienst stellen. Hiermee wordt de aanleg van twee beveiligde oversteekplaatsen ter hoogte van het kruispunt afgerond. Aan weerszijden van het kruispunt staan nu verkeerslichten met drukknoppen om een veilige voetgangersoversteek mogelijk te maken.

Het veiliger maken van de N73 Peerderbaan is een belangrijk punt voor AWV en de stad Peer. Samen met de trajectcontrole die recent ook op de N73 werd geplaatst, moet deze maatregel de veiligheid gevoelig verhogen.

De voorbije weken heeft AWV de verkeerslichten geplaatst en de markeringen en nieuwe signalisatie aangebracht. In de loop van maandag 26 maart zal het agentschap de verkeerslichten inschakelen. Dit gebeurt zonder hinder voor het verkeer.

 

Alleen rood licht bij gebruik drukknop

Voetgangers en fietsers kunnen via de drukknoppen hun aanwezigheid melden. Zolang er niet op de knop wordt gedrukt, blijven de lichten op de N73 op groen voor het doorgaand verkeer. Zo wordt veilig oversteken mogelijk, met een minimale impact op de doorstroming op de gewestweg.