Partner in de kijker: LSA

Gepubliceerd op: donderdag 1 augustus 2019
Wist je dat Huis van het Kind samenwerkt met zeer veel verschillende organisaties? Je kan alle partners terugvinden op onze website. Elke maand zetten we één van onze partners in de kijker, met deze maand de Limburgse Stichting Autisme. Lees snel verder.

Limburgse Stichting Autisme

LSA organiseert thuisbegeleiding voor gezinnen met kinderen , jongeren en volwassenen met autisme in de vorm van mobiele en ambulante begeleiding. Daarnaast bestaan er ook groepsbegeleidingen voor ouders, broers en zussen.

ze zijn actief in de hele provincie Limburg. Naast thuisbegeleiding bieden zij ook woonopvang en dagbesteding voor volwassenen in Zutendaal (Residentie Vijverplein).

Ontdek alles over de Limburgse Stichting Autisme op de website.

Globale Individuele Ondersteuning

Vanaf 1 september 2019 starten de thuisbegeleidingsdiensten autisme met een gloednieuw aanbod voor kinderen van 0 tot 7 jaar: GIO (Globale Individuele Ondersteuning). GIO is bedoeld om deelname aan de gewone kinderopvang en het gewoon onderwijs te bevorderen en te versterken. Hierbij worden ouders, kind, school en/of opvang ondersteund in het realiseren van een dergelijk inclusief traject. Interesse? Bekijk hier de infoflyer.