Partner in de kijker: Pleegzorg Limburg

Gepubliceerd op: dinsdag 5 november 2019
Wist je dat Huis van het Kind samenwerkt met zeer veel verschillende organisaties? Je kan alle partners terugvinden op onze website. Elke maand zetten we één van onze partners in de kijker, met deze maand Pleegzorg Limburg. Wist je trouwens dat het week van de Pleegzorg is van 15 tot 24 november.

Pleegzorg Limburg

Pleegzorg bestaat in veel verschillende vormen. Ook pleeggasten, volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek, kunnen terecht bij gastgezinnen. Maar kinderen van 0 tot 6 jaar krijgen voorrang.

Pleegkinderen en pleeggasten kunnen heel lang in een pleeggezin wonen. Maar in sommige situaties verblijft een pleegkind of pleeggast maar enkele weken of één weekend per maand in een pleeggezin. Dat komt omdat we altijd op zoek gaan naar de vorm van pleegzorg die het beste past.

Meer info vind je op de website van Pleegzorg Limburg

Week van de Pleegzorg

Soms kunnen kinderen of jongeren een tijdje niet thuis wonen. Een pleeggezin biedt hen dan een warme thuis, waar ze zich veilig voelen. Dit kan zeven dagen op zeven, af en toe een weekend of alleen in vakanties, afhankelijk van de situatie. Daarom bestaan er ook verschillende vormen van pleegzorg.

Tijdens de Week van de Pleegzorg zetten we pleegzorg graag extra in de kijker. Want ook vandaag staan er nog heel wat kinderen op de wachtlijst. Samen met onze mascotte Oscar de Octopus gaan we op zoek naar sterke armen om hen op te vangen en te omringen met liefde die ze verdienen. Help jij mee? 

Wil jij pleegzorg graag beter leren kennen? Doe dan zeker mee met onze quiz! Surf naar www.pzlimburg.be/quiz en vul de vragen in. Alle nodige informatie vind je terug op onze website. Zo ontdek je meteen wat pleegzorg precies inhoudt. Alles juist ingevuld? Super! Dan word jij misschien beloond met een hartverwarmend geschenk: onze lieve mascotte Oscar de Octopus!