Peer en KeeBee gaan voor duurzame mobiliteit

Gepubliceerd op: vrijdag 21 mei 2021
De Stad Peer en Kleine-Brogel Air Base stappen in het project 'Mobilab'.

Kleine-Brogel Air Base wil meer militairen op de fiets krijgen. Via een interactief en participatief traject met de militairen willen ze meer zicht krijgen op de verplaatsingen, de fietsgewoonten en de behoeftes van de militairen. KeeBee, zoals Kleine-Brogel Air Base zich noemt, stapte mee in het project Mobilab. In het project krijgt de Stad Peer, samen met Pelt en Oudsbergen, ondersteuning voor het ontwikkelen van duurzame mobiliteitsprojecten en experimenten. Via een participatieve en co-creatieve weg werken militairen mee aan een duurzame oplossing. Dat moet leiden tot een innovatief experiment of een pilootfase voor duurzamere verplaatsingen. 

Het Stadsbestuur wil het woon-werkverkeer op het Peers grondgebied verduurzamen. Het nieuwe openbaar vervoerplan zorgt voor heel wat uitdagingen voor de Stad Peer en omliggende gemeenten. Mobilab biedt daarvoor de nodige ondersteuning. Het is een experimenteel en innovatief project, onder leiding van het Innovatiesteunpunt van Landelijke Gilden en Mobiel 21. 

Zij brengen de Stad Peer en Kleine-Brogel Air Base nieuwe inzichten, geven workshops en zorgen voor bijhorende realisaties. Het project loopt ruim een jaar. Na een grootschalige analyse volgen workshops en een testopstelling. Deze laatste verwachten we in het voorjaar van 2022.