Peer is tweede beste Fietsstad van Vlaanderen

Gepubliceerd op: dinsdag 5 juni 2018
Vandaag werden tijdens het Fietscongres in Mechelen de titels Fietsgemeente/stad 2018 uitgereikt. Peer was genomineerd in de categorie tot 20.000 inwoners en voor de deelaward veilige netwerken. De titel Fietsstad 2018 ging uiteindelijk naar Bonheiden, Peer werd een sterke tweede.

Met lof van de jury. En als beste Limburgse leerling in de klas want Peer was de enige genomineerde uit Limburg.

Peer fietst, met die slogan zet de Stad Peer al een tijdje in op het promoten, faciliteren en sensibiliseren van en rond fietsen. De fietsstraat is er een exponent van, maar de projecten rond fietsen in Peer gaan veel breder. Dat was ook de jury van Fietsstad 2018 niet ontgaan.

Wij citeren uit het rapport: Peer creëert een echte fietscultuur. Hoewel de stad minder worstelt met files, werkte ze al verschillende succesvolle fietscampagnes uit. Peer slaagt er ook in om de handelaars volledig te betrekken. Tot slot gaan die maatregelen hand in hand met een onderbouwde verkeersveiligheidsaanpak.

Mooie woorden dus die ondanks de tweede plaats een stimulans zijn om het ingeslagen (fiets)pad verder te zetten. “Natuurlijk is winnen mooier, maar ik heb vandaag heel veel positieve zaken horen vertellen over ons fietsproject”, vertelt burgemeester Steven Mathe├» die als slotspreker op het Fietscongres het Peerse fietsproject mocht voorstellen. “Er kan maar één winnaar zijn en ik wens Bonheiden┬ádan ook van harte proficiat. Onze tweede plaats, na een duidelijke millimeterspurt, doet deugd. Zeker wanneer professionals uit de mobiliteitswereld bevestigen dat de verschillende initiatieven en projecten in Peer de moeite waard zijn. We staan mee op het podium, maar vanaf morgen steken wij een tandje meer om de volgende keer de bloementuil wel te pakken.”