Peer krijgt nieuw Recyclagepark

Gepubliceerd op: dinsdag 10 september 2019
Vanaf 10 september 2019 gaat het Recyclagepark in Peer tijdelijk dicht. Limburg.net bouwt een nieuw park. Perenaars kunnen tijdelijk terecht in de andere Limburg.net-recyclageparken.

Het Recyclagepark in Peer sluit voor langere tijd de deuren om een nieuw park te bouwen. De werken worden uitgevoerd in opdracht van Limburg.net, de beheerder van het park. “Eerst breken wij het huidige park af. Vervolgens bouwen wij een nieuw park”, vertelt Ilse Luypaerts van Limburg.net. “Zo bezoekt de Perenaar na de werken een ruimer en comfortabeler Recyclagepark.”

VLOT EN VERZONKEN

Hiervoor worden twee belangrijke veranderingen uitgevoerd. “Er komt een vlottere doorstroming door een uitbreiding van de oppervlakte en een slimmere plaatsing van de containers. Verzonken containers zorgen voor meer gebruiksgemak. Zo moet je niet langer trappen beklimmen om het afval over de rand te tillen.”

TIJDELIJK ELDERS

Tijdens de werken is het Recyclagepark in Peer gesloten. “Vanaf dinsdag 10 september tot het einde van de werken kan je met jouw elektronische identiteitskaart (eID) of toegangskaart terecht in de andere Limburg.net-recyclageparken. Op www.limburg.net vind je een overzicht van alle Limburg.net-parken."

PARKEN IN DE BUURT

  • Lieven Bauwenslaan 5, 3900 Pelt (Overpelt)
  • Heuvelerweg 26, 3910 Pelt (Sint-Huibrechts-Lille)
  • Kringloopstraat 5, 3950 Bocholt 
  • Klein-Heidestraat 17, 3670 Oudsbergen (Meeuwen) 
  • Europark 2014, 3530 Houthalen-Helchteren 
  • Mettenberg 4, 3940 Hechtel-Eksel (te bereiken via Dennenlaan).