Peer Proper in een coronaproof jasje

Gepubliceerd op: vrijdag 2 oktober 2020
De Stad Peer organiseert dit jaar voor de 21ste keer de actie ‘Peer Proper’. Door corona kon de actie op 21 maart niet doorgaan, maar dat houdt de Perenaren niet tegen om de Peerse straten te laten blinken. In plaats van één opruimdag, ruimen de deelnemers de straten nu op tussen 3 en 18 oktober.

SAMENWERKING VAN GEËNGAGEERDE PERENAREN

Tussen 3 en 18 oktober werken Peerse verenigingen, Mooimakers en het personeel van Stad Peer samen om alle straten van Peer weer proper te maken. Elke vereniging of Mooimaker krijgt een persoonlijke route. Op die manier kan iedereen op een veilige manier te werk gaan, volgens de coronamaatregelen. De deelnemers ruimen de straten steeds op tussen 9 en 17 uur.

De medewerkers van de Technische Dienst van Stad Peer engageren zich om de Peerse straten, die niet in een route van een vereniging of Mooimaker voorkomen, zelf op te ruimen tegen 18 oktober. Dat wil zeggen dat alle Peerse straten op 18 oktober weer zwerfvuilvrij zullen zijn. Het Stadsbestuur doet daarom graag een oproep om de straten dan ook proper te houden.

De actie ‘Peer Proper’ sluit ook aan bij de handhavingsweek van OVAM, die van 5 tot 10 oktober doorgaat.