Peerse Jeugdraad lanceert #trashtagchallenge

Gepubliceerd op: maandag 28 juni 2021
Vanaf vandaag word je misschien wel uitgedaagd voor een opruimactie. In samenwerking met de Stad Peer lanceert de Peerse Jeugdraad namelijk een online campagne voor meer Mooimakers. Onder de noemer #trashtagchallenge dagen de leden je uit om ook een stukje van Peer op te ruimen.

Peer is één van koplopers als het gaat over de – via Mooimakers – geregistreerde opruimgebieden in omstreken. Toch is het belangrijk om de geregistreerde opruimers actief bezig te houden en om ook anderen aan te sporen tot opruimen. Via de ludieke online actie #trashtagchallenge roept de jeugdraad de jeugd – en bij uitbreiding de hele Peerse bevolking – op om zelf een stukje van Peer op te ruimen.

De uitdaging is simpel: je gaat vuilnis oprapen langs de weg, het fietspad of in het bos en je post dit op sociale media. Je tagt een vriend(in), kennis of familielid en daagt hem of haar uit om hetzelfde te doen. Zo ontstaat er een sneeuwbaleffect met opruimacties in Peer. 

De actie is zéker geslaagd als er uit de groep eenmalige opruimers ook enkele vaste Mooimakers ontstaan. Zo blijft Peer mooi en opgeruimd.