Planeet Peer helpt Perenaar op weg met een ruim aanbod klimaatacties

Gepubliceerd op: woensdag 21 juni 2023
Met de lancering van een themamagazine en een website, zet de Stad Peer een aantal klimaatacties in de kijker. Op deze manier helpen we de Perenaar op weg om stappen te zetten naar een gezondere en veerkrachtige toekomst.

We gaven dit project toepasselijk de naam Planeet Peer en de mysterieuze groene man, die Peer in de ban hield, staat op het campagnebeeld. Stad Peer voorziet voor het hele traject een budget van 500.000 euro.

In het themamagazine en op de website www.planeetpeer.be nemen we je mee op pad langs drie hoofdthema’s waarrond we samen met de Perenaar binnen Planeet Peer gaan werken: vergroening, energiezuinig wonen en toekomstgerichte mobiliteit. De acties die we hebben ontwikkeld zijn laagdrempelig en kosteloos.

Gratis bomen, regentonnen, advies van een energiecoach en 110 euro rijtegoed voor de deelwagens

We bezorgen een gratis boom aan iedere Perenaar die dat wil. Sterker nog: heb je zelf geen plaats beschikbaar dan kan je er een doneren aan iemand anders of aan de stad. En je kan bij aanvraag zelfs aangeven dat je hem wil laten zetten door een vereniging of de Technische dienst.

Wil je je regenwater hergebruiken? Dan kan je een gratis regenton bestellen.

Daarnaast helpen we je ook om je woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Een deskundige energiecoach neemt je daarin op sleeptouw. We helpen je door te analyseren waar je energie kan besparen, welke werken je daarvoor moet doen en welke subsidies je kan ontvangen.

Op Planeet Peer kiezen we er ook voor om ons slim te verplaatsen. Met 110 euro rijtegoed kan je onze deelwagens grondig uitproberen. 

Het totale budget voor al deze acties bedraagt 500.000 euro.

Ook Stad Peer doet heel wat inspanningen

Stad Peer willen samen met de Perenaar werken aan de toekomst dus doen we uiteraard zelf ook heel wat inspanningen binnen de werking van de stad. We werken o.a. aan energiebesparingen, renovaties, de aanplant van klimaatbomen en duurzame technieken.

Groene man

Wekenlang hield een vreemd groen wezen de Perenaar in de ban. Hij verscheen regelmatig in het straatbeeld en op sociale media. Met de lancering van Planeet Peer is het mysterie opgelost: de groene man komt van een andere planeet om ons te helpen, en hij siert de campagnebeelden van Planeet Peer.