Plastiekinzamelingen in maart

Gepubliceerd op: maandag 22 februari 2021
Bekijk hier de verschillende data en locaties voor de plastiekinzameling maart 2021. Let op! dit zijn de laatste inzamelmomenten die Stad Peer organiseert.
  • Dinsdag 2 maart in Grote-Brogel (achterzijde Breugelheem)
  • Dinsdag 9 maart in Kleine-Brogel (parking De Wirix)
  • Dinsdag 16 maart in Wauberg (parking Ons Huis)
De ophalingen gaan telkens door van 17 tot 19 uur. Je kan het plastiek dan zelf naar de perscontainer in jouw dorp brengen.
 
Onder plastiek verstaan we de zachte plastiek die NIET bij het pmd mag zoals folies, kuipjes, vlootjes, schalen, potjes, zakjes, ….
 

Hoe bied ik de plastiek aan?

Je verzamelt je plastiek in een plastieken zak, die bij voorkeur doorschijnend is. Je deponeert deze zak in de perscontainer. Je mag de zak ook omkiepen in de container, zodat je de zak kan hergebruiken.

Dit hoort NIET bij plastiek:

  • Plastic flessen en flacons (= pmd)
  • Videobanden, audiocassettes, cd’s, dvd’s (= huisvuil)
  • Piepschuimen schaaltjes (= huisvuil)

Vanaf april geen plastiekinzameling meer

Vanaf april stopt Stad Peer met de plastiekinzameling. Dit is niet meer nodig omdat er vanaf april 2021 de nieuwe blauwe zak is: p+md.

Wat verandert er?

Alle plastic verpakkingen mogen nu bij PMD.

In de huidige blauwe PMD-zak mogen enkel Plastic flessen en flacons, Metalen verpakkingen en Drankkartons. Daar komen nu alle andere plastic verpakkingen bij. Denk maar aan potjes, schaaltjes, bakjes, folies en zakken. Klik hier voor een duidelijk overzicht.

Heb je nog een voorraad blauwe zakken?

Geen probleem, je kan deze verder blijven gebruiken, ook na april 2021. In tussentijd kan je meer lezen over de nieuwe pmd-zakken op www.denieuweblauwezak.be.