Proefproject gewijzigde rijrichting Nieuwstraat – Scherpe-Steenstraat

Gepubliceerd op: dinsdag 24 oktober 2023
In mei en september hebben we infomomenten gehouden met de bewoners van de Nieuwstraat en Scherpe-Steenstraat over de verhoging van de veiligheid in deze straten. Er passeren immers meer dan 1000 wagens per dag. In combinatie met fietsers zorgt dit vaak voor onveilige situaties.

RIJRICHTING

Na afweging van alle voordelen en nadelen en in overleg met de bewoners hebben we beslist om vanaf donderdag 9 november om 12 uur de rijrichting in de Nieuwstraat en Scherpe-Steenstraat om te draaien.

Je rijdt vanaf die middag dus de straat in via het kruispunt Collegelaan/Noordervest. Uitrijden kan enkel via het kruispunt Kiezel Kleine-Brogel/Noordervest. Deze maatregel verhoogt de verkeersveiligheid en vermindert het sluipverkeer in deze 2 straten.

PROEFPROJECT

We hebben gekozen voor een proefproject van 9 maanden. Op vraag van de bewoners duurt de proefperiode zeker tot aan de grote vakantie zodat er geen wijziging plaatsvindt in de laatste maand van het schooljaar. In mei evalueren we samen met de bewoners en de politie deze maatregel.

WOONERF

De doodlopende straat achter het Oud Stadhuis vormen we om tot woonerf. Dit betekent dat de maximale toegelaten snelheid er 20 km/u bedraagt en dat je er niet mag parkeren.