Reizende infomarkt over 7 alternatieven Noord-Zuidverbinding in maart

Gepubliceerd op: dinsdag 4 februari 2020
De oplossing voor de Limburgse Noord-Zuidverbinding krijgt stilaan vorm. Er liggen nu 7 alternatieven op tafel. Jij kan ze zelf inkijken en beoordelen tijdens één van de infomarkten. In het voorjaar van 2021 zal het projectteam dan één voorkeursalternatief aan de Vlaamse Regering voorstellen.

Voor de 7 alternatieven is gekeken naar oplossingen op de Grote Baan zelf, maar ook naar westelijke en oostelijke omleidingen. En dat steeds in combinatie met oplossingen voor het hoogwaardig openbaar vervoer tussen Pelt en Hasselt, de fietsverbindingen, de versterking van natuur en landschap, en andere aspecten van de omgeving.

Publieke raadpleging van 16 maart tot 15 april

Je kan de alternatievenonderzoeksnota, die de 7 alternatieven beschrijft, inkijken van 16 maart tot en met 15 april. Dat kan online, maar er ligt ook een papieren exemplaar ter inzage in Peer. Je opmerkingen op de nota dien je best in via het formulier op www.noordzuidlimburg.be/raadpleging. Toch liever op papier? Geef dan jouw brief af in ’t Poorthuis in Peer tegen ontvangstbewijs of stuur hem op naar De Werkvennootschap (Botanic Tower, Sint-Lazaruslaan 4-10, 1210 Sint-Joost-ten-Node).

5 infomarkten in maart

Om iedereen goed te informeren over de alternatievenonderzoeksnota en de publieke raadpleging organiseert het projectteam een reizende infomarkt tijdens de eerste twee weken van maart. Je kan op 5 verschillende momenten op 5 verschillende locaties langskomen, telkens vanaf 19 uur. Het projectteam staat klaar om jouw vragen te beantwoorden.

  • Dinsdag 3 maart, tussen 19 uur en 21 uur - Greenville, Centrum-Zuid 1111, Houthalen-Helchteren
  • Donderdag 5 maart, tussen 19 uur en 21 uur - VAC, Koningin Astridlaan 50, Hasselt
  • Vrijdag 6 maart, tussen 19 uur en 21 uur - De Geer, Overpelterbaan 14, Hechtel-Eksel
  • Maandag 9 maart, tussen 19 uur en 21 uur - C.C. Palethe, Jeugdlaan 2, Pelt
  • Woensdag 11 maart, tussen 19 uur en 21 uur - Evenementenhal Den Dijk, Rozenkransweg 4, Zonhoven

 Meer info: www.noordzuidlimburg.be of www.facebook.com/DeNoordZuid