Renovatieplannen? Volg een gratis energiesessie.

Gepubliceerd op: dinsdag 7 november 2023
Wil je meer weten over raam- en muurisolatie, dakisolatie, energiezuinig verwarmen of het inzetten van een gratis energiecoach? Volg een gratis infosessie en krijg een antwoord op al je vragen.

Infosessie raam- en muurisolatie

Donderdag 9 november om 19.30 uur in 't Poorthuis

Wil je je ramen vervangen en je muren isoleren? Dan zit je ongetwijfeld met een pak vragen. Waar moet je op letten als je nieuwe ramen kiest? Kies je voor hoogrendementsglas of drievoudige beglazing? Plaats je de isolatie aan de buiten- of binnenkant of in de muur? Welke afwerking kan je kiezen? Heb je een vergunning nodig?

Krijg een antwoord op al je vragen tijdens deze gratis expertsessie. Onafhankelijke experts van Dialoog vzw geven je anderhalf uur lang praktische tips en informatie in mensentaal
Na deze sessie weet je wat de efficiëntste isolatiemethodes zijn, hoe je de prijs van het vervangen van je ramen en muurisolatie laag houdt en wat isolatie je oplevert.

Schrijf in

Infosessie dakisolatie

Dinsdag 14 november om 19.30 uur in 't Poorthuis

Dakisolatie is een kostenefficiënte ingreep met een gigantische impact. Wist je dat 30% van de warmte in je woning ontsnapt via een slecht geïsoleerd dak? Wie een zuinige woning wil, begint dus in de meeste gevallen best met het dak te isoleren. Maar een goede dakisolatie staat of valt met de juiste plaatsing.

Je zit ongetwijfeld nog met een pak vragen. Welke soort isolatie gebruik je? Waarop moet je letten bij de plaatsing zodat de isolatie optimaal rendeert? Kan je het zelf plaatsen of laat je dat beter aan een gespecialiseerde firma over?

Krijg een antwoord op al je vragen tijdens deze gratis expertsessie. Onafhankelijke experts van Dialoog vzw geven je anderhalf uur lang praktische tips en informatie
Ontdek de verschillende isolatiemethodes voor zowel hellende als platte daken, wat de voordelen zijn en waar je op moet letten. Na deze sessie kan je zelf meteen aan de slag om je woning een pak energiezuiniger te maken.

Schrijf in

Infosessie gratis energiecoach

Dinsdag 28 november om 19.30 uur in 't Poorthuis

Energiezuinige renovaties zijn ingewikkeld. Het is niet simpel om het zelf helemaal uit te pluizen. Goed nieuws: ja kan gratis ondersteuning krijgen van een energiecoach. Zo maak je jouw huis comfortabeler én energiezuiniger, zonder je zorgen te maken over de complexiteit ervan. 

Wil je meer weten over de inzet van een energiecoach en of dit iets voor jou is? Kom dan naar de infosessie op dinsdag 28 november. 

Schrijf in

Infosessie energiezuinig verwarmen

Dinsdag 5 december om 19.30 uur in 't Poorthuis

Je woning verwarmen met een oude ketel kost heel wat energie. Wist je dat je heel wat energiezuiniger kan verwarmen door alleen de ketel te vervangen? Dat is goed voor je bankrekening én het klimaat.

Maar je zit ongetwijfeld nog met een pak vragen. Blijf je bij aardgas of stookolie of is verwarmen met hernieuwbare energie haalbaar? Hoe hou je je wooncomfort optimaal en je energiefactuur laag?

Krijg een antwoord op al je vragen tijdens deze gratis infosessie. Onafhankelijke experts van Dialoog vzw geven je anderhalf uur lang praktische tips en advies in mensentaal. Na deze sessie kan je zelf aan de slag met eenvoudige ingrepen om je woning optimaal te verwarmen.

Schrijf in