Rentetarief Limburgse renovatielening verlaagt van 2% naar 1,5%

Gepubliceerd op: donderdag 27 februari 2020
Vanaf 1 maart verlaagt het energiehuis Limburg het rentetarief voor de Limburgse renovatielening van 2% naar 1,5%. Die aanpassing maakt deze lening voor energetische renovatiewerken bijzonder interessant.

Iedere Limburger die energetische renovatiewerken wil uitvoeren, kan tot 30 000 Euro lenen aan 1,5% interest. Enige voorwaarde is dat de helft van het geleende geld gaat naar energiebesparende maatregelen.

Wie aan een aantal voorwaarden voldoet, kan een Vlaamse energielening krijgen van maximum 15 000 Euro aan 0% interest. Deze voorwaarden hiervoor zijn na te lezen op www.energiehuislimburg.be. 65% van de mensen die een lening aanvragen, komt in aanmerking voor deze lening aan 0% interest.

Daarnaast is er dus de Limburgse renovatielening, waar iedereen van gebruik kan maken. De enige voorwaarde is dat de woning die gerenoveerd wordt in Limburg ligt. Met deze lening kunnen renoveerders tot 30.000 euro lenen aan 1,5%. Beide leningen hebben een looptijd van maximum 10 jaar, er zijn geen dossierkosten aan verbonden en vervroegd terugbetalen kan ook zonder extra kosten.

Het grote voordeel van de Vlaamse energielening en de Limburgse renovatielening is dat de aanvrager altijd gratis advies krijgt. Een professionele adviseur helpt met het kiezen van een professionele vakman/aannemer en bestudeert de offertes. Ook krijgen de aanvrager advies over het aanvragen van premies. Op die manier zijn klanten zeker dat ze geen cent premie missen en de voordelen van de investering snel zullen voelen. In hun woning én hun portemonnee.

Wie een Vlaamse energielening en/of een Limburgse renovatielening aanvraagt, kan dit geld gebruiken voor het isoleren van dak, muur, gevels en vloeren, het vernieuwen van de ramen en verwarmingsinstallaties, het plaatsen van zonnepanelen en –boilers, recuperatie van regenwater, …

Energiehuis Limburg is een initiatief van de Vlaamse overheid en wordt vormgegeven door Stebo. Het begeleidt en ondersteunt iedereen die vragen heeft over energie, premies, voordelige energieleningen, de digitale meter, …. Maar ook bij het aanvragen en vergelijken van offertes, voor tips bij een renovatie en ondersteuning bij het aanvragen van premies kan energiehuis Limburg helpen. In iedere gemeente is er een woon- en energieloket waar inwoners in contact kunnen komen met het energiehuis Limburg.

Meer info

www.energiehuislimburg.be

Tel. 089 77 81 29