Route2school: help mee knelpunten in kaart te brengen

Gepubliceerd op: dinsdag 31 januari 2017
Jouw kleine bijdrage voor veiligere schoolroutes! Het project Route2school brengt knelpunten op alle Peerse schoolroutes in kaart, met jullie hulp. Geef eenvoudig feedback via de app of online, van 1 februari t.e.m. 31 maart.

Vanaf 1 februari 2017 start het project Route2school. Samen met alle scholen in Peer wordt een grondige analyse gemaakt van het verplaatsingsgedrag van leerlingen en knelpunten op de schoolroutes. Vertrekkende van de aandachtspunten en suggesties van de weggebruikers (kinderen, ouders, personeel,...) leggen we de puzzel samen.

Na een grondige analyse zal er een nieuwe digitale schoolroutekaart worden opgesteld en zullen er acties ondernomen worden om de verkeersveiligheid op de route van en naar elke school te verbeteren.

Hoe meehelpen? Online of via app

Enerzijds is het belangrijk om zoveel mogelijk individuele routes in kaart te brengen, en daarnaast natuurlijk ook de mobiliteitsknelpunten op deze routes. Daarvoor hebben we de hulp nodig van iedereen die regelmatig de route van en naar school gebruikt: leerlingen, ouders, grootouders, personeelsleden,... 


Je kan online via www.route2school.be je input achterlaten, of download de Route2school-app. Via deze app kan je ook gemakkelijk foto's van de knelpunten uploaden.

Even registeren, en je bent vertrokken! Alvast bedankt.

Van 1 februari tot 31 maart 2017

De dataverzameling zal plaatsvinden van 1 februari 2017 tot en met 31 maart 2017.
Daarna zal het Instituut voor mobiliteit van de UHasselt (IMOB) (i.s.m. AbeonaConsult) de binnengekomen data analyseren en de resultaten bespreken met de schooldirectie(s), de politie en de stad Peer.